Xeikon med større volumer

PUBLISERT: 16 mai 2006
OPPDATERT: 16 mai

Xeikons Daniel Augustin fortalte at totalkostnadene ved produksjon av transaksjonstrykk (som fakturaer og kontoutskrifter) nå er like lav med en Xeikon-presse som i en inkjetskriver fra eksempelvis Versamark. Den siste benytter rimeligere blekk, men krever dyrere spesialbehandlet papir og store energimengder for å tørke. Xeikon har på den annen side dyrere toner, men kan produsere på rimeligere papir. Satsingen på adressert direktereklame var et annet nytt område som Xeikon løftet frem på sin Ipex-stand. Den håndterer samme dataflyt som IBM og Océ, nemlig Afp/ipds, men har i tillegg tatt i bruk de nye mulighetene som ligger i dette språket, som trykking i farger. – Vi har kjøpt en løsning fra IBM, der de har utviklet programvaren for oss og kjører 130 sider i minuttet. Dermed har vi fått en løsning som gir oss full støtte for de grafiske funksjonene som nå finnes i Afp/ipds, sier Daniel Augustin. Bildet: – Xeikon er styrket i konkurransen om trykking av transaksjonsdata og direktereklame, forteller Xeikons Daniel Augustin.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag