Konvolutt og brev fra samme rull

For ti år siden ble det tatt patent på hvordan man fra en rull trykt papir først kunne brette sammen en konvolutt og deretter fylle den med papir. Et problem var at konvolutten krevde mindre papirlengde enn brevet, og derfor var det vanskelig å finne en god måte for å trykke på rullen. Nå finnes det løsninger fra både Océ og Kodak Versamark der det trykkes fra rull til rull. og hvor sidene kan ha ulik lengde, slik at den siden som skal bli konvolutt kan være kortere enn de andre. Det franske selskapet Megaspirea ble etablert for et år siden, nettopp for å utnytte patentet og utvikle en egnet produksjonsmaskin. Prototypen ble vist på Ipex, og når maskinen er ferdig om et år, skal den etter planen kunne produsere 20.000 ferdig konvolutterte brev i timen. Megaspirea utvikles i Colmar i Frankrike, rett sør for Strasbourg. På Ipex fikk de flere bestillinger, selvsagt under forutsetning av at de etter hvert kan levere maskiner. En av de mer prestisjefylte bestillingene kom fra Pitney Bowes, som på sikt kan tenke seg å benytte et stort antall Megaspirea-maskiner. Bildet: Xipex004 Megaspirea.eps Fra en fortrykt rull med konvoluttrykk og brev, deler Megaspirea opp sidene og falser og limer konvolutten, før sidene falses og legges i konvolutten. 20.000 ferdige brev kan produseres hver time.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: