Konvolutt og brev fra samme rull

PUBLISERT: 18 mai 2006
OPPDATERT: 18 mai

For ti år siden ble det tatt patent på hvordan man fra en rull trykt papir først kunne brette sammen en konvolutt og deretter fylle den med papir. Et problem var at konvolutten krevde mindre papirlengde enn brevet, og derfor var det vanskelig å finne en god måte for å trykke på rullen. Nå finnes det løsninger fra både Océ og Kodak Versamark der det trykkes fra rull til rull. og hvor sidene kan ha ulik lengde, slik at den siden som skal bli konvolutt kan være kortere enn de andre. Det franske selskapet Megaspirea ble etablert for et år siden, nettopp for å utnytte patentet og utvikle en egnet produksjonsmaskin. Prototypen ble vist på Ipex, og når maskinen er ferdig om et år, skal den etter planen kunne produsere 20.000 ferdig konvolutterte brev i timen. Megaspirea utvikles i Colmar i Frankrike, rett sør for Strasbourg. På Ipex fikk de flere bestillinger, selvsagt under forutsetning av at de etter hvert kan levere maskiner. En av de mer prestisjefylte bestillingene kom fra Pitney Bowes, som på sikt kan tenke seg å benytte et stort antall Megaspirea-maskiner. Bildet: Xipex004 Megaspirea.eps Fra en fortrykt rull med konvoluttrykk og brev, deler Megaspirea opp sidene og falser og limer konvolutten, før sidene falses og legges i konvolutten. 20.000 ferdige brev kan produseres hver time.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik