Neste generasjon fra Mimaki

Mimaki har nettopp lansert en ny generasjon solventmaskiner i JV5-serien, spesielt utviklet for skiltproduksjon og fotorealistiske oppgaver. De to modellene, JV5 130S og JV5 160S, er begge utstyrt med et nyutviklet skrivehode med fire ganger så mange dyser som modellene i den tidligere JV3-serien. Totalt handler det om 1440 dyser linjert i 180 dyser ganger åtte linjer, noe som gir en bredde på fire tommer eller omlag 10 centimeter for hvert utskriftspass. Skriverne benytter variabel punktstørrelse, noe som gir en oppløsning på 540 x 1080 ppt i maksimalt 40 kvadratmeter per time. JV5-serien har fått fire nye automatiske funksjoner; automatisk registrering av dyser som ikke fungerer, automatisk justering av skrivehoder, automatisk bytte av doble blekkpatroner og automatisk kompensasjon for papirmating. Skriverne arbeider med to typer solventblekk, et miljøvennlig med betegnelsen ES3 og et for lengre holdbarhet, HS. Et intelligent 3-veis oppvarmingssystem tørker utskriftene og bidrar til høyere utskriftshastighet. Mimaki JV5 130S har en maksimal utskriftsbredde på 136 centimeter, mens 160S-modellen klarer 161 centimeter. Begge maskinene leveres i konfigurasjoner med fem eller seks farger. En åttefargemodell vil også komme på markedet i løpet av kort tid.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: