Neste generasjon fra Mimaki

PUBLISERT: 29 mai 2006
OPPDATERT: 29 mai

Mimaki har nettopp lansert en ny generasjon solventmaskiner i JV5-serien, spesielt utviklet for skiltproduksjon og fotorealistiske oppgaver. De to modellene, JV5 130S og JV5 160S, er begge utstyrt med et nyutviklet skrivehode med fire ganger så mange dyser som modellene i den tidligere JV3-serien. Totalt handler det om 1440 dyser linjert i 180 dyser ganger åtte linjer, noe som gir en bredde på fire tommer eller omlag 10 centimeter for hvert utskriftspass. Skriverne benytter variabel punktstørrelse, noe som gir en oppløsning på 540 x 1080 ppt i maksimalt 40 kvadratmeter per time. JV5-serien har fått fire nye automatiske funksjoner; automatisk registrering av dyser som ikke fungerer, automatisk justering av skrivehoder, automatisk bytte av doble blekkpatroner og automatisk kompensasjon for papirmating. Skriverne arbeider med to typer solventblekk, et miljøvennlig med betegnelsen ES3 og et for lengre holdbarhet, HS. Et intelligent 3-veis oppvarmingssystem tørker utskriftene og bidrar til høyere utskriftshastighet. Mimaki JV5 130S har en maksimal utskriftsbredde på 136 centimeter, mens 160S-modellen klarer 161 centimeter. Begge maskinene leveres i konfigurasjoner med fem eller seks farger. En åttefargemodell vil også komme på markedet i løpet av kort tid.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri