To LCD-skjermer for proffbruk

Eizo bringer nå en 21 tommers og en 24 tommers LCD-skjerm til torgs, og hevder at disse på ingen måte stiller bakenfor de beste CRT-monitorene, heller ikke når vi snakker om profesjonell repro. Etter å ha tilbud løsninger til den mest kravstore delen av markedet i mange år, burde denne produsenten vite hva markedet krever og forventer. ColorEdge CE210W og CE240W leveres begge med bredformat (16:9), og kjennetegnes av rask responstid, konsistent fargegjengivelse og høyt kontrastnivå. Den fabrikkalibrerte gammakurven på 2,2 kan senere endres av brukeren. Med på kjøpet følger programvaren ColorNavigator CE for kalibrering med 10 bits nøyaktighet for hver farge. Denne kan kjøres fra både Mac OS X 10,2 eller Windows 2000/XP. Internt i skjermen benyttes 14 bits fargeberegning, som i følge produsenten gir jevnere gjengivelse av gråtoner og farger, spesielt i skyggeområdene, der mange LCD-skjermer sliter med detaljgjengivelsen. Med kun 8 ms responstid er ColorEdge-modellene også velegnet for visning av video og spill. Hemmeligheten bak stabil lysstyrke skal være den innebygde aktive lysmåleren, som konstant overvåker og korrigerer ved behov. Den sikrer samtidig at skjermen viser korrekte farger rett etter oppstart. Betraktningsvinkelen er på hele 170 grader – like bra som de beste CRT-skjermene. Dermed bør det være mulig for flere personer å vurdere samme bilde samtidig. De forhåndsinnstilte fargevalgene er sRGB, Custom og CAL, der den siste kan benytte kalibrerte profiler fra EyeOneII/Spyder kalibreringsverktøy. Eizo-skjermene leveres med svingbar fot, men kan selvfølgelig også festes på veggen. Prisen er på ingen måte avskrekkende; drøyt ti tusen for 21-tommeren og i underkant av femten tusen for storebroren.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: