To LCD-skjermer for proffbruk

PUBLISERT: 9 juni 2006
OPPDATERT: 9 juni

Eizo bringer nå en 21 tommers og en 24 tommers LCD-skjerm til torgs, og hevder at disse på ingen måte stiller bakenfor de beste CRT-monitorene, heller ikke når vi snakker om profesjonell repro. Etter å ha tilbud løsninger til den mest kravstore delen av markedet i mange år, burde denne produsenten vite hva markedet krever og forventer. ColorEdge CE210W og CE240W leveres begge med bredformat (16:9), og kjennetegnes av rask responstid, konsistent fargegjengivelse og høyt kontrastnivå. Den fabrikkalibrerte gammakurven på 2,2 kan senere endres av brukeren. Med på kjøpet følger programvaren ColorNavigator CE for kalibrering med 10 bits nøyaktighet for hver farge. Denne kan kjøres fra både Mac OS X 10,2 eller Windows 2000/XP. Internt i skjermen benyttes 14 bits fargeberegning, som i følge produsenten gir jevnere gjengivelse av gråtoner og farger, spesielt i skyggeområdene, der mange LCD-skjermer sliter med detaljgjengivelsen. Med kun 8 ms responstid er ColorEdge-modellene også velegnet for visning av video og spill. Hemmeligheten bak stabil lysstyrke skal være den innebygde aktive lysmåleren, som konstant overvåker og korrigerer ved behov. Den sikrer samtidig at skjermen viser korrekte farger rett etter oppstart. Betraktningsvinkelen er på hele 170 grader – like bra som de beste CRT-skjermene. Dermed bør det være mulig for flere personer å vurdere samme bilde samtidig. De forhåndsinnstilte fargevalgene er sRGB, Custom og CAL, der den siste kan benytte kalibrerte profiler fra EyeOneII/Spyder kalibreringsverktøy. Eizo-skjermene leveres med svingbar fot, men kan selvfølgelig også festes på veggen. Prisen er på ingen måte avskrekkende; drøyt ti tusen for 21-tommeren og i underkant av femten tusen for storebroren.

Les videre

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Robotene kommer!

Ålgård Offset AS og Printagon Graphics AB fortsetter robotiseringen.
– Vi fortsetter robotiseringen både i Norge og i Sverige og har nå installert robot nr. 11 i rekken på få år, heter det i en pressemelding fra Ålgård Offset.
aalgard_roboter

Siste nytt

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi