To LCD-skjermer for proffbruk

Eizo bringer nå en 21 tommers og en 24 tommers LCD-skjerm til torgs, og hevder at disse på ingen måte stiller bakenfor de beste CRT-monitorene, heller ikke når vi snakker om profesjonell repro. Etter å ha tilbud løsninger til den mest kravstore delen av markedet i mange år, burde denne produsenten vite hva markedet krever og forventer. ColorEdge CE210W og CE240W leveres begge med bredformat (16:9), og kjennetegnes av rask responstid, konsistent fargegjengivelse og høyt kontrastnivå. Den fabrikkalibrerte gammakurven på 2,2 kan senere endres av brukeren. Med på kjøpet følger programvaren ColorNavigator CE for kalibrering med 10 bits nøyaktighet for hver farge. Denne kan kjøres fra både Mac OS X 10,2 eller Windows 2000/XP. Internt i skjermen benyttes 14 bits fargeberegning, som i følge produsenten gir jevnere gjengivelse av gråtoner og farger, spesielt i skyggeområdene, der mange LCD-skjermer sliter med detaljgjengivelsen. Med kun 8 ms responstid er ColorEdge-modellene også velegnet for visning av video og spill. Hemmeligheten bak stabil lysstyrke skal være den innebygde aktive lysmåleren, som konstant overvåker og korrigerer ved behov. Den sikrer samtidig at skjermen viser korrekte farger rett etter oppstart. Betraktningsvinkelen er på hele 170 grader – like bra som de beste CRT-skjermene. Dermed bør det være mulig for flere personer å vurdere samme bilde samtidig. De forhåndsinnstilte fargevalgene er sRGB, Custom og CAL, der den siste kan benytte kalibrerte profiler fra EyeOneII/Spyder kalibreringsverktøy. Eizo-skjermene leveres med svingbar fot, men kan selvfølgelig også festes på veggen. Prisen er på ingen måte avskrekkende; drøyt ti tusen for 21-tommeren og i underkant av femten tusen for storebroren.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: