Man Roland med ny UV-teknikk

Flere leverandører arbeider med å utvikle løsninger som reduserer eller fullstendig fjerner varmeutviklingen i UV-tørkeenhetene. En som har kommet langt på området, er Man Roland, som med løsningen Seccomatic skal være i stand til å redusere varmeutviklingen med to tredeler. Nå kommer oppfølgeren, Seccomatic Plus, en UV-tørker som kan integreres med både Roland 500 og 700. I løsningen sitter et nyutviklet lampesystem med et roterende speil som helt eliminerer IR-strålingen på arket. Med utsidebehandlede reflektorer suges den uønskede strålingen opp før varmen transporteres videre til det innebygde kjølesystemet. Seccomatic kan installeres mellom fargeverkene, alternativt før utleggeren.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: