Adobe vil utvikle negativstandard

Adobe har utviklet en programutviklingspakke, en såkalt SDK (software development kit), for at programvareutviklere og kameraprodusenter skal kunne utvikle støtte for Adobes DNG (Digital Negative Specification). DNG er en standard for å lagre og arkivere bilder i råformat uavhengig av kameraprodusent. Utviklingsverktøyet har funksjoner for å lese og lagre DNG-filer og konvertere DNG-data til formater som enkelt kan utnyttes av programvaren for bildevisning og -bearbeiding. Adobes mål er dels at det skal bli enklere for programvareutviklerne og kameraprodusentene å implementere DNG-støtte i bildeprogrammene, og dels at fremtidige digitalkameraer skal ha innebygd DNG-støtte. – DNG-støtte blir et stadig viktigere spørsmål for yrkesfotografer ved valg av nytt kamerautstyr, hevder Fredrik Rossander, produktspesialist hos Adobe. – Vår utviklingspakke gjør det mye enklere for utviklerne og kameraprodusentene å implementere og teste DNG-støtten i sine produkter. Vi ønsker å gjøre det enklere for fotografene å arbeide med råformat, og gjøre det enklere å bevare bildene for fremtiden.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: