Adobe vil utvikle negativstandard

Adobe har utviklet en programutviklingspakke, en såkalt SDK (software development kit), for at programvareutviklere og kameraprodusenter skal kunne utvikle støtte for Adobes DNG (Digital Negative Specification). DNG er en standard for å lagre og arkivere bilder i råformat uavhengig av kameraprodusent. Utviklingsverktøyet har funksjoner for å lese og lagre DNG-filer og konvertere DNG-data til formater som enkelt kan utnyttes av programvaren for bildevisning og -bearbeiding. Adobes mål er dels at det skal bli enklere for programvareutviklerne og kameraprodusentene å implementere DNG-støtte i bildeprogrammene, og dels at fremtidige digitalkameraer skal ha innebygd DNG-støtte. – DNG-støtte blir et stadig viktigere spørsmål for yrkesfotografer ved valg av nytt kamerautstyr, hevder Fredrik Rossander, produktspesialist hos Adobe. – Vår utviklingspakke gjør det mye enklere for utviklerne og kameraprodusentene å implementere og teste DNG-støtten i sine produkter. Vi ønsker å gjøre det enklere for fotografene å arbeide med råformat, og gjøre det enklere å bevare bildene for fremtiden.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: