Adobe vil utvikle negativstandard

Adobe har utviklet en programutviklingspakke, en såkalt SDK (software development kit), for at programvareutviklere og kameraprodusenter skal kunne utvikle støtte for Adobes DNG (Digital Negative Specification). DNG er en standard for å lagre og arkivere bilder i råformat uavhengig av kameraprodusent. Utviklingsverktøyet har funksjoner for å lese og lagre DNG-filer og konvertere DNG-data til formater som enkelt kan utnyttes av programvaren for bildevisning og -bearbeiding. Adobes mål er dels at det skal bli enklere for programvareutviklerne og kameraprodusentene å implementere DNG-støtte i bildeprogrammene, og dels at fremtidige digitalkameraer skal ha innebygd DNG-støtte. – DNG-støtte blir et stadig viktigere spørsmål for yrkesfotografer ved valg av nytt kamerautstyr, hevder Fredrik Rossander, produktspesialist hos Adobe. – Vår utviklingspakke gjør det mye enklere for utviklerne og kameraprodusentene å implementere og teste DNG-støtten i sine produkter. Vi ønsker å gjøre det enklere for fotografene å arbeide med råformat, og gjøre det enklere å bevare bildene for fremtiden.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *