Digitaltrykk i Lofoten

Trykkeriet ble etablert for 25 år siden, i PC-ens barndom. Innehaver Kjell Inge Nilsen forteller at han startet med å kjøpe en kopimaskin for å ta oppdrag hjemmefra, som senere ble erstattet av offsetmaskiner. Den gang var førtrykksarbeidet i stor grad basert på “klipp og lim”, men tidene forandret seg raskt. For fem år siden startet overgangen til digitaltrykk, og nå er lukten av trykksverte fra de gamle maskinene borte for alltid. I fjor var trykkeriet en av landets første bedrifter som fikk digitaltrykkmaskinen Xerox DocuColor 250, som supplerer Xerox DC 3535. Med denne maskinparken kan de produsere både i farger og sort/hvitt, i formater opptil SRA3, og på et bredt utvalg av papirtykkelser. Siden overgangen til ny teknologi har det lille trykkeriet produsert mer enn 150.000 trykk. – Vi har forskjellige typer kunder, det meste lokalt, og maskinene er nødt til å dekke ulike behov. Oppdragene våre består av alt fra tosidige brosjyrer og kalendere til rapporter og etiketter, sier Kjell Inge Nilsen. Bedriften har også design-/førtrykksavdeling, ferdiggjøringsavdeling og fotoarkiv tilgjengelig for kunder.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: