Digitaltrykk i Lofoten

Trykkeriet ble etablert for 25 år siden, i PC-ens barndom. Innehaver Kjell Inge Nilsen forteller at han startet med å kjøpe en kopimaskin for å ta oppdrag hjemmefra, som senere ble erstattet av offsetmaskiner. Den gang var førtrykksarbeidet i stor grad basert på “klipp og lim”, men tidene forandret seg raskt. For fem år siden startet overgangen til digitaltrykk, og nå er lukten av trykksverte fra de gamle maskinene borte for alltid. I fjor var trykkeriet en av landets første bedrifter som fikk digitaltrykkmaskinen Xerox DocuColor 250, som supplerer Xerox DC 3535. Med denne maskinparken kan de produsere både i farger og sort/hvitt, i formater opptil SRA3, og på et bredt utvalg av papirtykkelser. Siden overgangen til ny teknologi har det lille trykkeriet produsert mer enn 150.000 trykk. – Vi har forskjellige typer kunder, det meste lokalt, og maskinene er nødt til å dekke ulike behov. Oppdragene våre består av alt fra tosidige brosjyrer og kalendere til rapporter og etiketter, sier Kjell Inge Nilsen. Bedriften har også design-/førtrykksavdeling, ferdiggjøringsavdeling og fotoarkiv tilgjengelig for kunder.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En stor del blir igjen hos Skipnes

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder / Skipnes

Skipnes Holding har solgt etikettdelen till Ettiketto. Men den tradisjonelle grafiske produksjonen, i Skipnes Kommunikasjon, blir igjen hos de gamle eierne og planlegges å vokse personalmessig med 25 prosent når Trondheimsfirmaet flytter inn i helt nybygde lokaler til sommeren.

Publisert av: