Digitaltrykk i Lofoten

PUBLISERT: 29 juni 2006
OPPDATERT: 21 mars

Trykkeriet ble etablert for 25 år siden, i PC-ens barndom. Innehaver Kjell Inge Nilsen forteller at han startet med å kjøpe en kopimaskin for å ta oppdrag hjemmefra, som senere ble erstattet av offsetmaskiner. Den gang var førtrykksarbeidet i stor grad basert på “klipp og lim”, men tidene forandret seg raskt. For fem år siden startet overgangen til digitaltrykk, og nå er lukten av trykksverte fra de gamle maskinene borte for alltid. I fjor var trykkeriet en av landets første bedrifter som fikk digitaltrykkmaskinen Xerox DocuColor 250, som supplerer Xerox DC 3535. Med denne maskinparken kan de produsere både i farger og sort/hvitt, i formater opptil SRA3, og på et bredt utvalg av papirtykkelser. Siden overgangen til ny teknologi har det lille trykkeriet produsert mer enn 150.000 trykk. – Vi har forskjellige typer kunder, det meste lokalt, og maskinene er nødt til å dekke ulike behov. Oppdragene våre består av alt fra tosidige brosjyrer og kalendere til rapporter og etiketter, sier Kjell Inge Nilsen. Bedriften har også design-/førtrykksavdeling, ferdiggjøringsavdeling og fotoarkiv tilgjengelig for kunder.

Les videre

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Stor interesse for Brand Factory etter konkursen

Etter konkursen i Brand Factory Printhouse og Brand Factory Holding ser konkursbostyreren gode forutsetninger for å finne kjøpere til de to selskapene, alternativt deler av virksomheten. Prosessen forventes å være ferdig i løpet av desember måned.
Brand-Factory-1024x683

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo