Adobe kjøper seg opp i digitalfoto

Adobe satser sterkt på digitalfoto når de nå kjøper det danske programvareselskapet Pixmantec. Dette selskapet utvikler programmer både for arbeidsflyt og håndtering av råfiler fra digitalkameraer. Sannsynligvis vil Pixmantecs Raw Shooter bli integrert med bildehåndteringsverktøyet Adobe Lightroom. – Avanserte digitalkameraer blir stadig rimeligere, og stadig flere fotografer tar i bruk råfilformatet for å få større kontroll over det endelige resultatet, uttaler John Loiacono, sjef for området Creative Solutions hos Adobe. Han mener at kombinasjonen av Pixmantecs teknikk for råfilhåndtering og Adobes ekspertise vil resultere i at brukernes eksisterende råfiler vil forbedres, i takt med at programvaren videreutvikles. På grunn av oppkjøpet vil Raw Shooter-versjonen Premium bli avviklet. Gratisversionen Raw Shooter Essentials vil derimot være tilgjengelig frem til betaversjonen av Adobe Lightroom er avsluttet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: