Pdf-filer på slankekur

Apago har oppdatert sin digitale ”skrustikke” PDF Shrink til versjon 4.0. Verktøyet kan i følge produsenten komprimere pdf-filer med opptil 90% av sin opprinnelige størrelse. Programmet kan håndtere pdf-filer fremstilt i ulike programmer, eksempelvis Microsoft Word, Adobe CS2 og Apple Iwork. Version 4.0 støtter kryptering, komprimering i JPEG 2000-format og byr på en elektronisk guide, som hjelper nybegynnerne med å optimalisere sine pdf-filer. Har man behov for det, kan man også spesificere egne innstillinger. Pdf-filene ”slankes” ved at PDF Shrink fjerner overflødige fonter, metadata, ”thumbnails” og gjentagende data. Programmet koster ikke all verden, ca. 35 dollar. Mer info finner du på Apagos hjemmeside, der du også kan laste ned en demoversjon, som fungerer i to dager.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *