Pdf-filer på slankekur

Apago har oppdatert sin digitale ”skrustikke” PDF Shrink til versjon 4.0. Verktøyet kan i følge produsenten komprimere pdf-filer med opptil 90% av sin opprinnelige størrelse. Programmet kan håndtere pdf-filer fremstilt i ulike programmer, eksempelvis Microsoft Word, Adobe CS2 og Apple Iwork. Version 4.0 støtter kryptering, komprimering i JPEG 2000-format og byr på en elektronisk guide, som hjelper nybegynnerne med å optimalisere sine pdf-filer. Har man behov for det, kan man også spesificere egne innstillinger. Pdf-filene ”slankes” ved at PDF Shrink fjerner overflødige fonter, metadata, ”thumbnails” og gjentagende data. Programmet koster ikke all verden, ca. 35 dollar. Mer info finner du på Apagos hjemmeside, der du også kan laste ned en demoversjon, som fungerer i to dager.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: