Sikkert emballasjetrykk, nå som inline

Tyske Saueressig International og Heidelberg er i gang med å utvikle en inlinebasert sikkerhetsløsning for emballasjetrykkeriene. Løsningen innebærer at et pregningsverk kan integreres etter siste trykkverk, der det preges sikkerhetselementer på arket, eksempelvis bilder eller grafikk, som senere må verifiseres med en spesiell dekoder. Dermed får man både sikkerhet i selve trykket og i pregningen. Et av de første europeiske trykkeriene som tar teknologien i bruk er franske Autajon. Samarbeidet mellom de to selskapene innbefatter også utdanning i den nye teknikken hos Heidelberg Print Academy, der en Spedmaster XL 105 vil være utgangspunkt for praktisk gjennomføring.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *