Digitaltrykkets fremtid i ny rapport

Frank Romano er hovedpersonen bak en ny Pira-rapport som forsøker å spå digitaltrykkets utvikling frem til 2015. I rapporten, med tittelen «The Future of Global Markets for Digital Printing to 2015», ser Romano på aspekter som digitaltrykkets penetrering innenfor trykte medier, i større geografiske regioner og overfor sluttbrukerleddet. Noen av spådommene i rapporten er at frem til 2015 kommer digitaltrykkteknologi til å håndtere 30 prosent av all trykksaksproduksjon i verden. I 2015 kommer Kina til å være et ledende produksjonsland, med en omsetningsverdi på 2,7 milliarder euro for landets trykksaksproduksjon. Digitalt emballasje- og etikettrykk forventes å vokse betydelig, og Romano tror at 50 prosent av trykksakene produseres med digital teknologi i 2015. Det globale direktereklamemarkedet vurderes til rundt to milliarder euro i fjor, mens sifrene vil vokse til 8,6 milliarder euro i 2015. Rapporten utgis av Pira International, og har den ubeskjedne pris av 5250 euro.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En stor del blir igjen hos Skipnes

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder / Skipnes

Skipnes Holding har solgt etikettdelen till Ettiketto. Men den tradisjonelle grafiske produksjonen, i Skipnes Kommunikasjon, blir igjen hos de gamle eierne og planlegges å vokse personalmessig med 25 prosent når Trondheimsfirmaet flytter inn i helt nybygde lokaler til sommeren.

Publisert av: