Digitaltrykkets fremtid i ny rapport

PUBLISERT: 16 august 2006
OPPDATERT: 21 mars

Frank Romano er hovedpersonen bak en ny Pira-rapport som forsøker å spå digitaltrykkets utvikling frem til 2015. I rapporten, med tittelen «The Future of Global Markets for Digital Printing to 2015», ser Romano på aspekter som digitaltrykkets penetrering innenfor trykte medier, i større geografiske regioner og overfor sluttbrukerleddet. Noen av spådommene i rapporten er at frem til 2015 kommer digitaltrykkteknologi til å håndtere 30 prosent av all trykksaksproduksjon i verden. I 2015 kommer Kina til å være et ledende produksjonsland, med en omsetningsverdi på 2,7 milliarder euro for landets trykksaksproduksjon. Digitalt emballasje- og etikettrykk forventes å vokse betydelig, og Romano tror at 50 prosent av trykksakene produseres med digital teknologi i 2015. Det globale direktereklamemarkedet vurderes til rundt to milliarder euro i fjor, mens sifrene vil vokse til 8,6 milliarder euro i 2015. Rapporten utgis av Pira International, og har den ubeskjedne pris av 5250 euro.

Les videre

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Signcoms eier Igepa Group kjøper opp Scandraft

Signcoms eier Igepa Group kjøper viscom-forhandleren Scandraft med hovedkontor i Mölnlycke. Samtidig blir Anders Trillkott administrerende direktør i hele konsernet.
Anders Trillkott

BI-studenter fremmer Trykt i Norge

Grafisk bransjeforening har engasjert fire BI-studenter som utdanner seg inne digital kommunikasjon og markedsføring til å synliggjøre grafisk produksjon og Trykt i Norge, blant annet i sosiale medier.
trykt-i-norge_logo

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri