Digitaltrykkets fremtid i ny rapport

Frank Romano er hovedpersonen bak en ny Pira-rapport som forsøker å spå digitaltrykkets utvikling frem til 2015. I rapporten, med tittelen «The Future of Global Markets for Digital Printing to 2015», ser Romano på aspekter som digitaltrykkets penetrering innenfor trykte medier, i større geografiske regioner og overfor sluttbrukerleddet. Noen av spådommene i rapporten er at frem til 2015 kommer digitaltrykkteknologi til å håndtere 30 prosent av all trykksaksproduksjon i verden. I 2015 kommer Kina til å være et ledende produksjonsland, med en omsetningsverdi på 2,7 milliarder euro for landets trykksaksproduksjon. Digitalt emballasje- og etikettrykk forventes å vokse betydelig, og Romano tror at 50 prosent av trykksakene produseres med digital teknologi i 2015. Det globale direktereklamemarkedet vurderes til rundt to milliarder euro i fjor, mens sifrene vil vokse til 8,6 milliarder euro i 2015. Rapporten utgis av Pira International, og har den ubeskjedne pris av 5250 euro.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: