Nikon D80 med ti megapiksler

Nikons nyeste digitale systemkamera D80 henvender seg i første rekke til semiproff-segmentet. Nikon-utviklerne har implementert teknikk fra både D200 og D2X i denne modellen. Det gir seg utslag i at den blant annet er utstyrt med Nikons prisbelønnede 11-punkts autofokussystem, lysmåleren 3D Color Matrix Metering II og Nikons egenutviklede bildeprosessor. En av de viktigste tekniske forbedringene i D80 er Nikons bildeprosessor for høyoppløselige bilder, der man også har tatt i bruk teknologi fra proffsegmentet, som 12-bits A/D-konvertering med høyere presisjon. Nikon hevder at dette gir mer naturtro farger og toneoverganger. D80-modellen har en CCD-sensor i DX-format på 10,2 megapiksler. Sensorformatet og Nikons F-bajonettfatning skal sørge for kompatibilitet med objektivsortimentet AF og DX Nikkor.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: