Monotype vokser gjennom kjøp av Linotype

To av de store fontleverandørene blir til én når Monotype nå kjøper opp ærverdige Linotype. Kjøpesummen er ikke offentliggjort, men Linotype ble lagt ut for salg allerede for fem måneder siden. Linotype ble tidligere eid av Heidelberg, og i Monotypes regi blir Linotype et heleid datterselskap. Begge selskapene forteller at de nå vil fokusere på sluttbrukerne og på det ekspansive asiatiske markedet. Samtidig opplyses det at de vil innføre sterkere kontroll over fontbruken. – Nå som vi er et større selskap, føler vi at vi skylder våre fontutviklere at vi markedsfører produktene deres skikkelig, sier Doug Shaw, viseadministrerende direktør for Monotype.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *