Slutt på Gran etter 47 år

Nå er det slutt for Gran Bokbinderi. Rett før helga slo bedriften seg selv konkurs, etter 47 års drift. Det var ikke lenger grunnlag for videre drift i en vanskelig bransje, skriver avisa Hadeland. Gran bokbinderi ble etablert i april 1959 av Arne Aas. De siste årene ble bedriften eid og drevet av Torbjørn Tangstad og Per Olav Håkonsløkken, som tok over da Arne Aas gikk av med pensjon i 1990. De har begge jobbet ved bedriften i en årrekke, men nå er det slutt på den nesten 50 år lange bokbinderihistorien på Gran. Konkurransen fra de store aktørene ble for tøff, og bedriften føyer seg inn i rekken av mange mindre grafiske bedrifter som har måttet gi seg de snere årene, skriver Hadeland. Foto. Hadeland

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: