Merkur kjøper kraftige CTP-systemer fra Screen

Coloro har nylig signert avtale med Merkur Trykk i Oslo om to nye platesettere fra Screen. Selskapet hevder det blir byens kraftigste CTP-løsninger. Merkur Trykk har valgt to stk Screen Plate Rite 8800 II-settere fra Coloro. Dette er flaggskipene til Screen i dette 70 x 100- formatet, og de to maskinene er tilsammen i stand til å produsere 70 plater i timen. Også for Merkur er det nå termisk teknologi som gjelder. Sølvplatene som Merkur bruker i dag, byttes ut med termiske plater. Det gir blant annet store fordeler når det gjelder renhold og vedlikehold. På lengre sikt har Merkur Trykk planer om å gå over til helt kjemifrie plater, men starter altså nå opp med vanlige termiske. De to nye CTP-enhetene vil bli drevet av to Screen Trueflow Express servere, som mottar filer fra dagens arbeidsflytsystem. Installasjonen vil skje så snart som mulig, og vil foregå i to etapper.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fespa: Årets motto er «print in motion»

Tekst: Claes Nordström | Foto: Claes Nordström

Det har bare gått et drøyt halvår siden Fespa i Amsterdam, men nå er det igjen tid for messe. Fra 31. mai til 3. juni møtes trykkeri- og skiltbransjen til gjenbesøk på Messe Berlin. OBS: Ledelsen i Fespa har kommet med en korrigering angående koronatiltakene rundt messen.

Publisert av: