Merkur kjøper kraftige CTP-systemer fra Screen

PUBLISERT: 9 oktober 2006
OPPDATERT: 21 mars

Coloro har nylig signert avtale med Merkur Trykk i Oslo om to nye platesettere fra Screen. Selskapet hevder det blir byens kraftigste CTP-løsninger. Merkur Trykk har valgt to stk Screen Plate Rite 8800 II-settere fra Coloro. Dette er flaggskipene til Screen i dette 70 x 100- formatet, og de to maskinene er tilsammen i stand til å produsere 70 plater i timen. Også for Merkur er det nå termisk teknologi som gjelder. Sølvplatene som Merkur bruker i dag, byttes ut med termiske plater. Det gir blant annet store fordeler når det gjelder renhold og vedlikehold. På lengre sikt har Merkur Trykk planer om å gå over til helt kjemifrie plater, men starter altså nå opp med vanlige termiske. De to nye CTP-enhetene vil bli drevet av to Screen Trueflow Express servere, som mottar filer fra dagens arbeidsflytsystem. Installasjonen vil skje så snart som mulig, og vil foregå i to etapper.

Les videre

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Stor interesse for Brand Factory etter konkursen

Etter konkursen i Brand Factory Printhouse og Brand Factory Holding ser konkursbostyreren gode forutsetninger for å finne kjøpere til de to selskapene, alternativt deler av virksomheten. Prosessen forventes å være ferdig i løpet av desember måned.
Brand-Factory-1024x683

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo