Vinneren i Ungdoms-NM i grafisk design kåret

PUBLISERT: 27 oktober 2006
OPPDATERT: 21 mars

Bendik Andreas Høibraaten fra Oslo ble kåret til norgesmester i grafisk design 2006 under den store utdanningsmessen som har vært arrangert på Lillestrøm i perioden 23. – 25. oktober. Bendik er 20 år og mediegrafiker lærling hos Morten Lundstein Grafisk/Opplæringssenteret for visuell kommunikasjon I juryens uttalelse heter det blant annet at vinneren utmerker seg spesielt ved å variere sitt uttrykk etter målgruppen og tema, og har vist en evne til å spille på flere strenger. På 2. fulgte Helene H. Havro fra Mediehuset Gan AS/Opplæringssenteret. Tredjeplassen ble delt mellom Vigdis Tøndel fra NTNU Trykk i Trondheim og Betzy Carina Traran fra Østlandets Blad/Opplæringssenteret. 4. plassen ble delt mellom Andreas Røen Pedersen fra VK1 Bondelia vgs og Lars Sæhli Karlsen fra IGM Designskolen. Konkurransen har vært åpen for deltagere under 22 år som enten er lærlinger eller faglærte grafikere/mediegrafikere og elever fra VK1, VK2. Juryen har totalt hatt 55 bidrag til vurdering. Vinnerarbeidene vil bli lagt ut på www.medieungdom.no. Bildetekst: Stolte og glade vinner får sine premier av kunnskapsminister Øystein Djupedal. Fra venstre Helene H. Havro, Bendik Andreas Høibraaten , Vigdis Tøndel og Betzy Carina Traran

Les videre

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Stor interesse for Brand Factory etter konkursen

Etter konkursen i Brand Factory Printhouse og Brand Factory Holding ser konkursbostyreren gode forutsetninger for å finne kjøpere til de to selskapene, alternativt deler av virksomheten. Prosessen forventes å være ferdig i løpet av desember måned.
Brand-Factory-1024x683

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo