Fullt hus med Joker

Luths åpne hus kommer like sikkert som den første snøen, og i år var grillteltet og presentasjonene lagt til Joker Grafisk på Ammerud i Oslo. De 170 som besøkte bedriften under de to åpne dagene, fant en splitter ny NexPress digitalpresse med overflatebehandler, sort/hvitt digitaltrykkmaskin, en totalrenovert ferdiggjøringsmaskin med blant annet nye false- og skjæremaskiner. Blant annet, for her manglet bare en ny offsetmaskin. Daglig leder Kjetil Sjøeng i Joker Grafisk utelukker ikke at dagens 4-fargemaskin i A3-format også vil få avløsning i løpet av et par år. Joker Grafisk satser altså offensivt, og vil utvilsomt inn i digitaltrykkmarkedet. Daglig leder Kjetil Sjøeng er ikke redd for å satse på én totalleverandør, snarere tvert i mot. – Vår erfaring med Luth er meget god, og da vi evaluerte markedet, så vi at de var den eneste leverandøren som kunne stå ansvarlig for alle de nye brikkene vi ville ha på plass, sier den offensive Joker-sjefen, som heller ikke er redd for å slippe konkurrentene inn i eget hus. – Tvert i mot, det er viktig å være åpen og bygge gode relasjoner, sier Sjøeng, som ser for seg å tilby digitaltrykktjenester både til reklamemarkedet og til privatmarkedet. Hele produksjonen til Joker er knyttet sammen i et Heidelberg Prinect nettverk, og de besøkende fikk blant annet se hvordan ordre-/kalkyledelen i Heidelberg Prinance fungerer. Nexpress-maskinen er utstyrt med fem fargeverk, og ved hjelp av Kodak NexGlosser kan man produsere lakklignende overflater. For sort/hvitt digitaltrykk har Joker anskaffet en Infotec IS 2105, med online fals og stift og mulighet for å legge inn fargeomslag. Joker produserer plater både til eget bruk og for andre trykkerier, og har investert i CTP-løsningen Heidelberg Suprasetter 74 MCL, med helautomatisk og fremkallingsfri plateproduksjon i 52- og 74-format. Fra Luths side ble det også understreket at det nå er tilgjengelig en ny Suprasetter 52. Ferdiggjøringsavdelingen har vært nevnt, der vi hos Joker finner en falsemaskinen Heidelberg Stahlfolder TH 56, med helautomatisk innstilling av falselommer, mulighet for start/stopp-perforering og lukket vindusfals. Takket være tilknytningen til Prinect-nettverket og bruk av CIP-4 data, er maskinen innstilt og klar på under minuttet. Det er trykkfølsomme betjeningsskjermer som gjelder for tiden, noe både falsemaskinen og den nye skjæremaskinen Polar 78XT er utstyrt med. Siste produksjonsledd før distribusjon er en kompakt plastpakkemaskin. Jeppe B. Nielsen hos Luth Gruppen var godt fornøyd med å legge arrangementet til Joker. – Presentasjonene var fulle, og totalt var 170 kunder innom. Dermed fikk vi formidlet løsningen, arbeidsflyten og denne kundens besparelser til markedet. Joker Grafisk har investert i mye nytt utstyr fra oss, og det var et enkelt valg å legge arrangementet hit, sier han til AGI.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: