Fullt hus med Joker

PUBLISERT: 30 oktober 2006
OPPDATERT: 21 mars

Luths åpne hus kommer like sikkert som den første snøen, og i år var grillteltet og presentasjonene lagt til Joker Grafisk på Ammerud i Oslo. De 170 som besøkte bedriften under de to åpne dagene, fant en splitter ny NexPress digitalpresse med overflatebehandler, sort/hvitt digitaltrykkmaskin, en totalrenovert ferdiggjøringsmaskin med blant annet nye false- og skjæremaskiner. Blant annet, for her manglet bare en ny offsetmaskin. Daglig leder Kjetil Sjøeng i Joker Grafisk utelukker ikke at dagens 4-fargemaskin i A3-format også vil få avløsning i løpet av et par år. Joker Grafisk satser altså offensivt, og vil utvilsomt inn i digitaltrykkmarkedet. Daglig leder Kjetil Sjøeng er ikke redd for å satse på én totalleverandør, snarere tvert i mot. – Vår erfaring med Luth er meget god, og da vi evaluerte markedet, så vi at de var den eneste leverandøren som kunne stå ansvarlig for alle de nye brikkene vi ville ha på plass, sier den offensive Joker-sjefen, som heller ikke er redd for å slippe konkurrentene inn i eget hus. – Tvert i mot, det er viktig å være åpen og bygge gode relasjoner, sier Sjøeng, som ser for seg å tilby digitaltrykktjenester både til reklamemarkedet og til privatmarkedet. Hele produksjonen til Joker er knyttet sammen i et Heidelberg Prinect nettverk, og de besøkende fikk blant annet se hvordan ordre-/kalkyledelen i Heidelberg Prinance fungerer. Nexpress-maskinen er utstyrt med fem fargeverk, og ved hjelp av Kodak NexGlosser kan man produsere lakklignende overflater. For sort/hvitt digitaltrykk har Joker anskaffet en Infotec IS 2105, med online fals og stift og mulighet for å legge inn fargeomslag. Joker produserer plater både til eget bruk og for andre trykkerier, og har investert i CTP-løsningen Heidelberg Suprasetter 74 MCL, med helautomatisk og fremkallingsfri plateproduksjon i 52- og 74-format. Fra Luths side ble det også understreket at det nå er tilgjengelig en ny Suprasetter 52. Ferdiggjøringsavdelingen har vært nevnt, der vi hos Joker finner en falsemaskinen Heidelberg Stahlfolder TH 56, med helautomatisk innstilling av falselommer, mulighet for start/stopp-perforering og lukket vindusfals. Takket være tilknytningen til Prinect-nettverket og bruk av CIP-4 data, er maskinen innstilt og klar på under minuttet. Det er trykkfølsomme betjeningsskjermer som gjelder for tiden, noe både falsemaskinen og den nye skjæremaskinen Polar 78XT er utstyrt med. Siste produksjonsledd før distribusjon er en kompakt plastpakkemaskin. Jeppe B. Nielsen hos Luth Gruppen var godt fornøyd med å legge arrangementet til Joker. – Presentasjonene var fulle, og totalt var 170 kunder innom. Dermed fikk vi formidlet løsningen, arbeidsflyten og denne kundens besparelser til markedet. Joker Grafisk har investert i mye nytt utstyr fra oss, og det var et enkelt valg å legge arrangementet hit, sier han til AGI.

Les videre

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Aksell styrker sin kapasitet sammen med Ricoh

Ricoh Norge kunngjør signeringen av en betydelig ny ordre med Aksell i forbindelse med Drupa-messen i Düsseldorf. Avtalen gjelder tonerpressen Ricoh Pro C9500 som ble lansert i fjor høst.
Ricoh Aksell

Bransjens beste ble kåret under EDP Awards

Under Drupa delte European Digital Press Association (EDP) ut sine årlige priser EDP Awards. Totalt fikk 24 vinnere tildelt en plakett i sju ulike kategorier. Benny Landa fikk utmerkelsen ”Lifetime Achievement Award” som ble utdelt for første gang.
edpawards02024-highres-32-1024x683

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676