Windows Vista og XPS nærmer seg

I følge ferske opplysninger vil Microsoft slippe sitt neste operativsystem Windows Vista og Office 2007 den 23. november, i Kanada. Lanseringen her hjemme skjer 4. desember, og da bare for dataleverandørene. Privatpersoner må vente til begynnelsen av 2007, før de kan få satt fingrene i denne nyheten. De første versjonene er på engelsk, men i følge Microsoft tar det bare en måneds tid før en norsk versjon kommer i butikkhyllene. Det mest spennende for den grafiske bransjen får vi likevel ikke vite så mye om. Vi vet likevel at Microsoft og Global Graphics har utviklet det nye filformatet XPS (XML Paper Specification). Og Global Graphics har også utviklet en XPS-kompatibel rip som skal kunne integreres i eksisterende pdf-ripper. Adobe har samtidig presset Microsoft til å ikke inkludere en funksjon for å konvertere til pdf i kommende Office 2007. Rent teoretisk skal det altså være mulig å oppnå de samme fordelene med XPS. Hva dette vil bety for pdf-formatet gjenstår å se, men flere internasjonale medier kallar XPS en «pdf killer».

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fespa: Årets motto er «print in motion»

Tekst: Claes Nordström | Foto: Claes Nordström

Det har bare gått et drøyt halvår siden Fespa i Amsterdam, men nå er det igjen tid for messe. Fra 31. mai til 3. juni møtes trykkeri- og skiltbransjen til gjenbesøk på Messe Berlin. OBS: Ledelsen i Fespa har kommet med en korrigering angående koronatiltakene rundt messen.

Publisert av: