Windows Vista og XPS nærmer seg

I følge ferske opplysninger vil Microsoft slippe sitt neste operativsystem Windows Vista og Office 2007 den 23. november, i Kanada. Lanseringen her hjemme skjer 4. desember, og da bare for dataleverandørene. Privatpersoner må vente til begynnelsen av 2007, før de kan få satt fingrene i denne nyheten. De første versjonene er på engelsk, men i følge Microsoft tar det bare en måneds tid før en norsk versjon kommer i butikkhyllene. Det mest spennende for den grafiske bransjen får vi likevel ikke vite så mye om. Vi vet likevel at Microsoft og Global Graphics har utviklet det nye filformatet XPS (XML Paper Specification). Og Global Graphics har også utviklet en XPS-kompatibel rip som skal kunne integreres i eksisterende pdf-ripper. Adobe har samtidig presset Microsoft til å ikke inkludere en funksjon for å konvertere til pdf i kommende Office 2007. Rent teoretisk skal det altså være mulig å oppnå de samme fordelene med XPS. Hva dette vil bety for pdf-formatet gjenstår å se, men flere internasjonale medier kallar XPS en «pdf killer».

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: