Windows Vista og XPS nærmer seg

PUBLISERT: 3 november 2006
OPPDATERT: 3 november

I følge ferske opplysninger vil Microsoft slippe sitt neste operativsystem Windows Vista og Office 2007 den 23. november, i Kanada. Lanseringen her hjemme skjer 4. desember, og da bare for dataleverandørene. Privatpersoner må vente til begynnelsen av 2007, før de kan få satt fingrene i denne nyheten. De første versjonene er på engelsk, men i følge Microsoft tar det bare en måneds tid før en norsk versjon kommer i butikkhyllene. Det mest spennende for den grafiske bransjen får vi likevel ikke vite så mye om. Vi vet likevel at Microsoft og Global Graphics har utviklet det nye filformatet XPS (XML Paper Specification). Og Global Graphics har også utviklet en XPS-kompatibel rip som skal kunne integreres i eksisterende pdf-ripper. Adobe har samtidig presset Microsoft til å ikke inkludere en funksjon for å konvertere til pdf i kommende Office 2007. Rent teoretisk skal det altså være mulig å oppnå de samme fordelene med XPS. Hva dette vil bety for pdf-formatet gjenstår å se, men flere internasjonale medier kallar XPS en «pdf killer».

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324