Canon viste 60 tommers utskrifter

PUBLISERT: 7 november 2006
OPPDATERT: 7 november

I samarbeid med Interfoto ble Canons storformatskriver imagePROGRAF 9000 for første gang vist i Norge 1. november. Flere av Canons storformatskrivere ble vist under åpent hus på Høvik, men det meldes om størst interesse for denne storformatskriveren, som kan skrive ut i bredder på opptil 60 tommer. imagePROGRAF gjør 60-tommers produksjon mulig, og lager utfallende utskrifter med høy bildekvalitet. Den ble første gang vist under IPEX tidligere i år, og representanter fra fotobransjen, reklamebyråer, redaksjoner og profesjonelle fotografer var blant de interesserte som møtte opp hos Interfoto. Jan Kristiansen i Canon opplyser at mange av de besøkende var spesielt opptatt av fotokvaliteten. – imagePROGRAF 9000 gir svært høy utskriftskvalitet som tydeligvis er etterlengtet i dette formatet. Spesielt opplevde jeg mange spørsmål tilknyttet gjengivelser i sorthvitt og Fine Art-print, sier Kristiansen. imagePROOF 9000produserer utfallende utskrifter med en maksimal bredde på 60 tommer, med en oppløsning på 2400 x 1200 ppt. Produsenten opplyser blant annet at blekk kan skiftes under utskrift og at det kan trykkes fra rull eller enkeltark.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag