Canon viste 60 tommers utskrifter

PUBLISERT: 7 november 2006
OPPDATERT: 7 november

I samarbeid med Interfoto ble Canons storformatskriver imagePROGRAF 9000 for første gang vist i Norge 1. november. Flere av Canons storformatskrivere ble vist under åpent hus på Høvik, men det meldes om størst interesse for denne storformatskriveren, som kan skrive ut i bredder på opptil 60 tommer. imagePROGRAF gjør 60-tommers produksjon mulig, og lager utfallende utskrifter med høy bildekvalitet. Den ble første gang vist under IPEX tidligere i år, og representanter fra fotobransjen, reklamebyråer, redaksjoner og profesjonelle fotografer var blant de interesserte som møtte opp hos Interfoto. Jan Kristiansen i Canon opplyser at mange av de besøkende var spesielt opptatt av fotokvaliteten. – imagePROGRAF 9000 gir svært høy utskriftskvalitet som tydeligvis er etterlengtet i dette formatet. Spesielt opplevde jeg mange spørsmål tilknyttet gjengivelser i sorthvitt og Fine Art-print, sier Kristiansen. imagePROOF 9000produserer utfallende utskrifter med en maksimal bredde på 60 tommer, med en oppløsning på 2400 x 1200 ppt. Produsenten opplyser blant annet at blekk kan skiftes under utskrift og at det kan trykkes fra rull eller enkeltark.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324