Forskningsprosjekt gir 1000 sider i minuttet

PUBLISERT: 14 november 2006
OPPDATERT: 21 mars

To ingeniører ved College of Judea and Samaria i Israel arbeider på noe som virker som et interessant forskningsprosjekt. I sin siste rapport i Applied Physics Letters beskriver de hvordan man kan utvikle et skrivehode beregnet på en utskriftshastighet på rundt 1000 sider i minuttet. Konseptet har de døpt til Jetrix, og selve skrivehodet består av små blekkbeholdere der hver beholder utgjør ett bildepunkt på papiret, omtrent på samme måte som en LCD-skjerm er bygget opp av bildeelementer. Tradisjonelle skrivehoder må bevege seg over papiret som blekket skal festes på, mens Jetrix benytter en statisk matrise som kun behøver å avgi «rett farge på rett plass» siden matrisen dekker hele utskriftsområdet. Selv om vi neppe får blekkskrivere som konkurrerer med rotasjonstrykk på noen år, kan vi ihvertfall konstatere at utviklingen går i riktig retning. Kilde: Daily Tech, www.dailytech.com

Les videre

Schibsted med nytt trykkeri i Vestby

Fredag 8. september åpnet Schibsted sitt nye trykkeri i Vestby. Trykkeriet er svært kompakt, og rommer bare 20 prosent av arealet til det gamle lokalet i Nydalen.
– Dette er et trykkeri for fremtiden, sier administrerende direktør i Schibsted Trykk, Bjarne Andersen.
schibsted1

Lover stabile papirpriser ut året

Papirprodusenten Sappi Europe kunngjør at de vil holde prisene på samme nivå resten av 2023.
paper-279007_1920-1024x767

Canon vestlandet får ny kundeansvarlig

Jon Larsen overtar etter Terje Eriksen, som etter 16 år som Business Developer og Account Manager i Professional Print teamet hos Canon, nå går over i pensjonisttilværelsen.
jon_larsen_canon

Nordens største grafiske messe åpner i september

Sign & Print Scandinavia-messen i Stockholm i september er den største grafiske messen i Norden. Her vil alle de største og mest relevante leverandørene vise sine løsninger for et stort publikum.
SPS_01

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small