Forskningsprosjekt gir 1000 sider i minuttet

To ingeniører ved College of Judea and Samaria i Israel arbeider på noe som virker som et interessant forskningsprosjekt. I sin siste rapport i Applied Physics Letters beskriver de hvordan man kan utvikle et skrivehode beregnet på en utskriftshastighet på rundt 1000 sider i minuttet. Konseptet har de døpt til Jetrix, og selve skrivehodet består av små blekkbeholdere der hver beholder utgjør ett bildepunkt på papiret, omtrent på samme måte som en LCD-skjerm er bygget opp av bildeelementer. Tradisjonelle skrivehoder må bevege seg over papiret som blekket skal festes på, mens Jetrix benytter en statisk matrise som kun behøver å avgi «rett farge på rett plass» siden matrisen dekker hele utskriftsområdet. Selv om vi neppe får blekkskrivere som konkurrerer med rotasjonstrykk på noen år, kan vi ihvertfall konstatere at utviklingen går i riktig retning. Kilde: Daily Tech, www.dailytech.com

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: