Hattrick i Quark-slipp

Quark gjør et ”hattrick” i programlansering med to nye produkter og en programoppdatering. Dessuten er enda flere programmer på gang utover høsten og vinteren. Først ut blant de nye programmene er Quark Print Collection, en samling førtrykksverktøy for Xpress 7 og Acrobat 7. Pakken inkluderer Quark Imposer for Xpress, Quark Imposer for Acrobat, Quark Markit og Quark Item Marks. Med Print Collection kan man fremstille utskytninger fra Xpress-dokumenter, alternativt fra pdf-filer. Det andre programmet er den serverbaserte versjonen av Quark Xpress 7. Serverløsningen er webbasert og bygger på bruken av layoutmaler i arbeidsflyten. Flere av funksjonene som Quark lanserte i versjon 7, er nå også med i serverversjonen. Dermed kan man skape Job Jackets, Quarks svar på jobtickets. Quark lanserer samtidig en liten oppdatering til Quark Xpress 7.0, denne gangen handler det om 7.0.2. Blant nyhetene er støtte for overføring av lisenser og typografistøtte for nye språk. License Transfer er en funksjon for å aktivere og deaktivere Quark Xpress uten å være avhengig av eksterne ressurser som selskapets tekniske support. Funksjonen passer ekstra godt når man vil oppgradere sin Mac til en Intel-basert maskin, og derfor ønsker å kjøre Universal-versjonen av Xpress. Funksjonen tillater også at brukerne kan kjøre to Quark Xpress-versjoner på sin maskin. Med versjon 7.0.2 er det også kommet til stavekontroll for en rekke nye språk, blant annet gresk, polsk, kroatisk, finsk, tyrkisk, portugisisk, russisk og slovakisk.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *