Hattrick i Quark-slipp

PUBLISERT: 27 november 2006
OPPDATERT: 27 november

Quark gjør et ”hattrick” i programlansering med to nye produkter og en programoppdatering. Dessuten er enda flere programmer på gang utover høsten og vinteren. Først ut blant de nye programmene er Quark Print Collection, en samling førtrykksverktøy for Xpress 7 og Acrobat 7. Pakken inkluderer Quark Imposer for Xpress, Quark Imposer for Acrobat, Quark Markit og Quark Item Marks. Med Print Collection kan man fremstille utskytninger fra Xpress-dokumenter, alternativt fra pdf-filer. Det andre programmet er den serverbaserte versjonen av Quark Xpress 7. Serverløsningen er webbasert og bygger på bruken av layoutmaler i arbeidsflyten. Flere av funksjonene som Quark lanserte i versjon 7, er nå også med i serverversjonen. Dermed kan man skape Job Jackets, Quarks svar på jobtickets. Quark lanserer samtidig en liten oppdatering til Quark Xpress 7.0, denne gangen handler det om 7.0.2. Blant nyhetene er støtte for overføring av lisenser og typografistøtte for nye språk. License Transfer er en funksjon for å aktivere og deaktivere Quark Xpress uten å være avhengig av eksterne ressurser som selskapets tekniske support. Funksjonen passer ekstra godt når man vil oppgradere sin Mac til en Intel-basert maskin, og derfor ønsker å kjøre Universal-versjonen av Xpress. Funksjonen tillater også at brukerne kan kjøre to Quark Xpress-versjoner på sin maskin. Med versjon 7.0.2 er det også kommet til stavekontroll for en rekke nye språk, blant annet gresk, polsk, kroatisk, finsk, tyrkisk, portugisisk, russisk og slovakisk.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324