Hattrick i Quark-slipp

PUBLISERT: 27 november 2006
OPPDATERT: 27 november

Quark gjør et ”hattrick” i programlansering med to nye produkter og en programoppdatering. Dessuten er enda flere programmer på gang utover høsten og vinteren. Først ut blant de nye programmene er Quark Print Collection, en samling førtrykksverktøy for Xpress 7 og Acrobat 7. Pakken inkluderer Quark Imposer for Xpress, Quark Imposer for Acrobat, Quark Markit og Quark Item Marks. Med Print Collection kan man fremstille utskytninger fra Xpress-dokumenter, alternativt fra pdf-filer. Det andre programmet er den serverbaserte versjonen av Quark Xpress 7. Serverløsningen er webbasert og bygger på bruken av layoutmaler i arbeidsflyten. Flere av funksjonene som Quark lanserte i versjon 7, er nå også med i serverversjonen. Dermed kan man skape Job Jackets, Quarks svar på jobtickets. Quark lanserer samtidig en liten oppdatering til Quark Xpress 7.0, denne gangen handler det om 7.0.2. Blant nyhetene er støtte for overføring av lisenser og typografistøtte for nye språk. License Transfer er en funksjon for å aktivere og deaktivere Quark Xpress uten å være avhengig av eksterne ressurser som selskapets tekniske support. Funksjonen passer ekstra godt når man vil oppgradere sin Mac til en Intel-basert maskin, og derfor ønsker å kjøre Universal-versjonen av Xpress. Funksjonen tillater også at brukerne kan kjøre to Quark Xpress-versjoner på sin maskin. Med versjon 7.0.2 er det også kommet til stavekontroll for en rekke nye språk, blant annet gresk, polsk, kroatisk, finsk, tyrkisk, portugisisk, russisk og slovakisk.

Les videre

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

End-to-end-løsninger er avgjørende, ikke trykketeknikken

Med fire svært automatiserte, industrielle produksjonslinjer, integrert i en Connex-arbeidsflyt, vil Muller Martini imponere kundene på årets Drupa.
PI-2399-Bruno-Muller_2

Kunstig intelligens vil være avgjørende for bedriftenes overlevelse

I den kommende tiden skal vi se nærmere på hvordan kunstig intelligens (AI) implementeres i allerede eksisterende grafiske løsninger. Hva den kan, hvilke behov den fyller og hvilke muligheter og utfordringer dette åpner for på sikt.
Heidelberg-AI

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag