DIWA-gull til Ricoh

DIWA (Digital Imaging Websites Association), en internasjonal organisasjon av samarbeidende nettsider på området digital bildeteknologi, kunngjør at de hedrer det semi-profesjonelle kompaktkameraet Ricoh GR Digital med en DIWA Gold Award. Kameraet er uten optisk zoom og mange vil sikkert bli overrasket over at DIWA-eksperter hedrer et slikt kamera med en gullmedalje. Et zoomobjektiv er utvilsomt mer allsidig enn en fast brennvidde, men de leverer som regel dårligere optiske ytelser. Dessuten er ikke GR Digital utstyrt med et hvilket som helst objektiv, men en lyssterk f/2,4 vidvinkel (tilsv. 28 mm) av utmerket kvalitet med 1,5 cm makro. En førsteklasses vidvinkelkonverter (tilsv. 21 mm) kan dessuten monteres for å utvide kameraets vidvinkel ytterligere. Kamerahuset er støpt i magnesium for å motstå tøffe arbeidsforhold. Kameraet har 8 megapiksler bildeoppløsning, ISO 64-1600 lysfølsomhet, RAW og JPEG formater, sRGB og Adobe RGB fargerom, doble kommandoratt, automatisk eller manuell eksponering og hvitbalanse, 15 fokuspunkter, individuelt justerbare parametere for bildekvalitet, samt et bredt utvalg av lukkertider, blenderåpninger og lysmålingsmetoder. «Selv om gode spesifikasjoner i seg selv ikke er noe bevis for høy kvalitet, var de samlede testresultatene fra den nådeløse DIWA testprosedyren mer enn nok til å overbevise testpanelet om at Ricoh GR Digital fortjener en DIWA Gold Award for de totale ytelsene og høy valuta for pengene», heter det i pressemeldingen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En stor del blir igjen hos Skipnes

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder / Skipnes

Skipnes Holding har solgt etikettdelen till Ettiketto. Men den tradisjonelle grafiske produksjonen, i Skipnes Kommunikasjon, blir igjen hos de gamle eierne og planlegges å vokse personalmessig med 25 prosent når Trondheimsfirmaet flytter inn i helt nybygde lokaler til sommeren.

Publisert av: