Selvslettende papir fra Xerox

PUBLISERT: 2 januar 2007
OPPDATERT: 2 januar

Nå er forskere i full gang med å på utvikle et papir som kan slette sitt eget trykkbilde. Den eksperimentelle teknikken bak papiret er resultatet av et samarbeid mellom XRCC, Xerox Reserch Center of Canada, og PARC, Palo Alto Reserch Center. Forskerne selv tror at teknikken i framtiden kan tas i bruk for trykksaker eller utskrifter som kun er ment for daglig bruk. Xerox trekker frem at to av fem kontorutskrifter, som utskrifter av e-post, nettsider og referansemateriale, i dag skrives ut for å leses kun én gang. – Til tross for vår tillit til informasjonshåndtering ved hjelp av datamaskiner, har papirbasert informasjon fremdeles en solid posisjon. Selvsagt ønsker de fleste en reduksjon av papirforbruket, men med bakgrunn i samtaler med våre kunder, vet vi at mange fremdeles foretrekker papirbasert informasjonshåndtering. Selvslettende dokumenter for daglig bruk gir oss derfor det beste fra to verdener, sier Paul Smith, sjef for XRCCs laboratorium for nye materialer og design. ¬Teknikken er foreløpig på et tidlig stadium, og bygger på at forskerne har utviklet et papir med en materialsammensetning som endrer farge ved absorbering av lys i en viss bølgelengde, der fargen forsvinner over tid. Trykket på den nåværende versjonen av papiret forsvinner gradvis etter 16-24 timer, slik at papiret kan benyttes på nytt. Det er også mulig å fjerne papirets informasjon umiddelbart, ved å utsette det for høy temperatur. Xerox har søkt om patent for teknikken. Mer informasjon om prosjektet finnes på www.xerox.com/innovation. Bildet: Paul Smith, sjef for XRCCs lab for nye materialer og design, viser et gradvis forsvinnende trykk på et selvslettende papir.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1