Hvilken fremtid har sort/hvitt-utskriftene?

PUBLISERT: 11 januar 2007
OPPDATERT: 21 mars

Det amerikanske analyseselskapet Infotrends nyeste studie tar for seg fremtiden for digitaltrykk i sort/hvitt, sett i lys av den økte bruken av fargedigitaltrykk. Studien «The Future of Black & White Production Digital Printing» viser at sort/hvitt-systemene har nådd moden alder, men at de fremdeles er sterke når vi ser på totalvolumet for digitaltrykk. I 2005 ble det trykt ikke mindre enn 874 milliarder sort/hvitt-utskrifter. – I fremtiden kan vi forvente oss redusert bruk av sort/hvitt-utstyr, til fordel for multifunksjonsløsninger som prismessig er konkurransedyktige med både farge- og sort/hvitt-systemer, sier Charlie Corr, Group Director i Infotrends. Han legger til at vi samtidig kan vente oss nye og raskere sort/hvitt-maskiner som konkurrerer med offsetteknikken, først og fremst i den «lavere» delen av markedet. Infotrends-studien viser hvilke muligheter denne utviklingen skaper, og hvilke faktorer som driver utviklingen videre. Studien belyser også forventede investeringer og gir en detaljert prognose for bruken av sort/hvitt-systemer og forbruksmateriell de nærmeste fire årene.

Les videre

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Signcoms eier Igepa Group kjøper opp Scandraft

Signcoms eier Igepa Group kjøper viscom-forhandleren Scandraft med hovedkontor i Mölnlycke. Samtidig blir Anders Trillkott administrerende direktør i hele konsernet.
Anders Trillkott

BI-studenter fremmer Trykt i Norge

Grafisk bransjeforening har engasjert fire BI-studenter som utdanner seg inne digital kommunikasjon og markedsføring til å synliggjøre grafisk produksjon og Trykt i Norge, blant annet i sosiale medier.
trykt-i-norge_logo

Trendrapport: Optimisme til tross for økonomisk motvind

Drupa slipper sin niende "Global Trends Report" i november. De foreløpige resultatene viser at både trykkerier og leverandører tror på et godt 2024, selv om det er krisetider.
Sabine-Geldermann_Drupa

Siste nytt

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Fullt "trøkk" hos Flisa Trykkeri

Siden 2002 har Flisa Trykkeri hatt "itte akkurat urbant" som slagord. For hvem sa at et vellykket trykkeri ikke kan drives i Bygde-Norge? Flisa Trykkeri er et godt eksempel på dette og flyttet nylig til ti ganger så store lokaler.
Storformat

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682