PDC Tangen med egen ferdiggjøring

PUBLISERT: 25 januar 2007
OPPDATERT: 21 mars

Fra mai vil PDC Tangen på Aurskog ha egen ferdiggjøringsavdeling for trykksaker med stiftet rygg. Blant annet inngår tre nye falsemaskiner fra MBO og en buntstacker fra Palamides i den nye avdelingens maskinpark. Arktrykkeriet på Aurskog har bestilt tre falsemaskiner fra MBO; en helautomatisk K-maskin for 16 eller 32 sider (MBO K800) og to helautomatiske T-maskiner (MBO T700 og T900). Samtlige er utstyrt med pressutlegger og perforeringskassett, og vil bli tilknyttet bedriftens JDF-baserte produksjonssystem Hiflex. I tillegg investeres det i en ny buntestacker fra Palamides for automatisk stabling og bunting av ferdige trykksaker. Til den nye ferdiggjøringsavdelingen blir det også investert i samlestifter og skjæregate. Gaute Hartberg, administrerende direktør ved PDC, sier at planleggingen av ferdiggjøringsavdelingen har pågått lenge, og at de ser frem til å få kontroll over hele tidsskriftsproduksjonen i eget hus. – Vi får med dette en komplett kjede fra førtrykk til ferdig levering. De siste årene har vi lagt ned mye arbeid i effektivisering og kvalitetssikring av interne prosesser, og implementeringen av JDF har vært en viktig del av dette. Nå blir vi et av de første trykkeriene i Norden som tar i bruk JDF gjennom hele produksjonen, inkludert ferdiggjøring, og vi tror dette vil gi oss konkurransefortrinn og en plattform for de nærmeste årene, sier Hartberg. – De aller fleste av våre 120 tidsskriftsproduksjoner er med stiftet rygg, og vil fra mai bli håndtert i eget hus. Falsekapasiteten er overdimensjonert noe i forhold til dette, slik at vi i en del tilfeller kan levere ferdig falsede trykkark til våre underleverandører for limfresing og hardcover, legger Gaute Hartberg til.

Les videre

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

For få utdannes – "Situasjonen begynner å bli kritisk"

At det utdannes for få blir påpekt som et stort urovarsel for den grafiske bransjen. Det betyr at antallet personer som rekrutteres uten formell opplæring til bransjen øker. Det går fram av en ny rekrutteringsrapport fra den svenske bransje-og arbeidsgiverorganisasjonen Grafiska Företagen.
eva_gluckman

Stibo kjøper trykkeri ut av konkursbo

Danske Stibo Completes administrerende direktør Søren Henriksen forklarer i et intervju med Sign & Print hva dette vil bety.
Soren-Henriksen

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie