PDC Tangen med egen ferdiggjøring

Fra mai vil PDC Tangen på Aurskog ha egen ferdiggjøringsavdeling for trykksaker med stiftet rygg. Blant annet inngår tre nye falsemaskiner fra MBO og en buntstacker fra Palamides i den nye avdelingens maskinpark. Arktrykkeriet på Aurskog har bestilt tre falsemaskiner fra MBO; en helautomatisk K-maskin for 16 eller 32 sider (MBO K800) og to helautomatiske T-maskiner (MBO T700 og T900). Samtlige er utstyrt med pressutlegger og perforeringskassett, og vil bli tilknyttet bedriftens JDF-baserte produksjonssystem Hiflex. I tillegg investeres det i en ny buntestacker fra Palamides for automatisk stabling og bunting av ferdige trykksaker. Til den nye ferdiggjøringsavdelingen blir det også investert i samlestifter og skjæregate. Gaute Hartberg, administrerende direktør ved PDC, sier at planleggingen av ferdiggjøringsavdelingen har pågått lenge, og at de ser frem til å få kontroll over hele tidsskriftsproduksjonen i eget hus. – Vi får med dette en komplett kjede fra førtrykk til ferdig levering. De siste årene har vi lagt ned mye arbeid i effektivisering og kvalitetssikring av interne prosesser, og implementeringen av JDF har vært en viktig del av dette. Nå blir vi et av de første trykkeriene i Norden som tar i bruk JDF gjennom hele produksjonen, inkludert ferdiggjøring, og vi tror dette vil gi oss konkurransefortrinn og en plattform for de nærmeste årene, sier Hartberg. – De aller fleste av våre 120 tidsskriftsproduksjoner er med stiftet rygg, og vil fra mai bli håndtert i eget hus. Falsekapasiteten er overdimensjonert noe i forhold til dette, slik at vi i en del tilfeller kan levere ferdig falsede trykkark til våre underleverandører for limfresing og hardcover, legger Gaute Hartberg til.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *