Adobe slipper PDF-spesifikasjonene

Adobe ønsker at PDF skal bli en internasjonal ISO-standard. Derfor overlater de hele PDF 1.7-formatet til den uavhengige organisasjonen AIIM. PDF har blitt en de facto-standard for sikker utveksling av informasjon siden Adobe lanserte PDF-spesifikasjonen i 1993. Alle typer organisasjoner bruker PDF for lagring av elektroniske dokumenter som skal kunne deles med andre og lagres over lang tid. Nå skal Adobe overlate hele spesifikasjonen for Portable Document Format (PDF) 1.7 til AIIM, en uavhengig organisasjon for håndtering av dokumenter. Hensikten er å gjøre PDF til en standard i henhold til International Organization for Standardization, ISO. Siden 1995 har Adobe vært med i flere arbeidsgrupper som utvikler tekniske spesifikasjoner for publisering av ISO og selskapet har vært med på å ta frem deler av PDF-formatet og gjort disse til ISO-standarder. Dette gjelder PDF for Archive (PDF/A) og PDF for Exchange (PDF/X) som allerede er ISO-standarder. PDF for Engineering (PDF/E) og PDF for Universal Access (PDF/UA) er foreslåtte standarder. Dessuten er AIIM PDF for Healthcare (PDF/H) foreslått som Best Practice Guide. AIIM administrerer PDF/A, PDF/E, PDF/UA og PDF/H. – Å slippe hele PDF-formatet til ISO for standardisering er neste logiske steg i utviklingen av PDF. Ved å gjøre dette viser vi at vi vil la PDF forbli et åpent format. Myndigheter og organisasjoner verden over etterspør stadig mer åpne formater og gjennom å la en ekstern organisasjon vedlikeholde formatet kommer PDF til å fortsette den gode utviklingen det har hatt i løpet av de 15 årene det har eksistert, sier Kevin Lynch, senior vice president i Adobe. Adobe vil slippe hele spesifikasjonen for Adobe PDF 1.7 slik den er beskrevet i PDF Reference Manual på www.adobe.com/devnet/pdf/pdf_reference.html. AIIM skal nå kontrollere spesifikasjonen og så ta frem et utkast som skal presenteres for ISO.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: