Adobe slipper PDF-spesifikasjonene

PUBLISERT: 1 februar 2007
OPPDATERT: 21 mars

Adobe ønsker at PDF skal bli en internasjonal ISO-standard. Derfor overlater de hele PDF 1.7-formatet til den uavhengige organisasjonen AIIM. PDF har blitt en de facto-standard for sikker utveksling av informasjon siden Adobe lanserte PDF-spesifikasjonen i 1993. Alle typer organisasjoner bruker PDF for lagring av elektroniske dokumenter som skal kunne deles med andre og lagres over lang tid. Nå skal Adobe overlate hele spesifikasjonen for Portable Document Format (PDF) 1.7 til AIIM, en uavhengig organisasjon for håndtering av dokumenter. Hensikten er å gjøre PDF til en standard i henhold til International Organization for Standardization, ISO. Siden 1995 har Adobe vært med i flere arbeidsgrupper som utvikler tekniske spesifikasjoner for publisering av ISO og selskapet har vært med på å ta frem deler av PDF-formatet og gjort disse til ISO-standarder. Dette gjelder PDF for Archive (PDF/A) og PDF for Exchange (PDF/X) som allerede er ISO-standarder. PDF for Engineering (PDF/E) og PDF for Universal Access (PDF/UA) er foreslåtte standarder. Dessuten er AIIM PDF for Healthcare (PDF/H) foreslått som Best Practice Guide. AIIM administrerer PDF/A, PDF/E, PDF/UA og PDF/H. – Å slippe hele PDF-formatet til ISO for standardisering er neste logiske steg i utviklingen av PDF. Ved å gjøre dette viser vi at vi vil la PDF forbli et åpent format. Myndigheter og organisasjoner verden over etterspør stadig mer åpne formater og gjennom å la en ekstern organisasjon vedlikeholde formatet kommer PDF til å fortsette den gode utviklingen det har hatt i løpet av de 15 årene det har eksistert, sier Kevin Lynch, senior vice president i Adobe. Adobe vil slippe hele spesifikasjonen for Adobe PDF 1.7 slik den er beskrevet i PDF Reference Manual på www.adobe.com/devnet/pdf/pdf_reference.html. AIIM skal nå kontrollere spesifikasjonen og så ta frem et utkast som skal presenteres for ISO.

Les videre

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Signcoms eier Igepa Group kjøper opp Scandraft

Signcoms eier Igepa Group kjøper viscom-forhandleren Scandraft med hovedkontor i Mölnlycke. Samtidig blir Anders Trillkott administrerende direktør i hele konsernet.
Anders Trillkott

BI-studenter fremmer Trykt i Norge

Grafisk bransjeforening har engasjert fire BI-studenter som utdanner seg inne digital kommunikasjon og markedsføring til å synliggjøre grafisk produksjon og Trykt i Norge, blant annet i sosiale medier.
trykt-i-norge_logo

Trendrapport: Optimisme til tross for økonomisk motvind

Drupa slipper sin niende "Global Trends Report" i november. De foreløpige resultatene viser at både trykkerier og leverandører tror på et godt 2024, selv om det er krisetider.
Sabine-Geldermann_Drupa

Siste nytt

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Fullt "trøkk" hos Flisa Trykkeri

Siden 2002 har Flisa Trykkeri hatt "itte akkurat urbant" som slagord. For hvem sa at et vellykket trykkeri ikke kan drives i Bygde-Norge? Flisa Trykkeri er et godt eksempel på dette og flyttet nylig til ti ganger så store lokaler.
Storformat

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682