Adobe slipper PDF-spesifikasjonene

Adobe ønsker at PDF skal bli en internasjonal ISO-standard. Derfor overlater de hele PDF 1.7-formatet til den uavhengige organisasjonen AIIM. PDF har blitt en de facto-standard for sikker utveksling av informasjon siden Adobe lanserte PDF-spesifikasjonen i 1993. Alle typer organisasjoner bruker PDF for lagring av elektroniske dokumenter som skal kunne deles med andre og lagres over lang tid. Nå skal Adobe overlate hele spesifikasjonen for Portable Document Format (PDF) 1.7 til AIIM, en uavhengig organisasjon for håndtering av dokumenter. Hensikten er å gjøre PDF til en standard i henhold til International Organization for Standardization, ISO. Siden 1995 har Adobe vært med i flere arbeidsgrupper som utvikler tekniske spesifikasjoner for publisering av ISO og selskapet har vært med på å ta frem deler av PDF-formatet og gjort disse til ISO-standarder. Dette gjelder PDF for Archive (PDF/A) og PDF for Exchange (PDF/X) som allerede er ISO-standarder. PDF for Engineering (PDF/E) og PDF for Universal Access (PDF/UA) er foreslåtte standarder. Dessuten er AIIM PDF for Healthcare (PDF/H) foreslått som Best Practice Guide. AIIM administrerer PDF/A, PDF/E, PDF/UA og PDF/H. – Å slippe hele PDF-formatet til ISO for standardisering er neste logiske steg i utviklingen av PDF. Ved å gjøre dette viser vi at vi vil la PDF forbli et åpent format. Myndigheter og organisasjoner verden over etterspør stadig mer åpne formater og gjennom å la en ekstern organisasjon vedlikeholde formatet kommer PDF til å fortsette den gode utviklingen det har hatt i løpet av de 15 årene det har eksistert, sier Kevin Lynch, senior vice president i Adobe. Adobe vil slippe hele spesifikasjonen for Adobe PDF 1.7 slik den er beskrevet i PDF Reference Manual på www.adobe.com/devnet/pdf/pdf_reference.html. AIIM skal nå kontrollere spesifikasjonen og så ta frem et utkast som skal presenteres for ISO.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: