Blu-ray ctp fra Grafitronic

Lüscher har som første produsent i verden nå introdusert Blueray lasere i ctp-maskinene sine. Nå er det altså mulig å belyse såkalte konvensjonelle offsetplater, det vil si langt billigere plater enn tilsvarende til termo- og fiolett-laser. Anders Josephsen fra Grafitronic forteller at interessen for maskiner med den nye teknikken har vært stor, helt siden introduksjonen i november 2006: –De går som varmt hvetebrød og bare i Tyskland er det solgt over 20 maskiner. Teknologien gir brukerne fritt valg blant platefabrikatene fordi den kan belyse 12-14 ulike typer og flere er på vei. Avhengig av kundens plateforbruk og nåværende teknologi kan det i følge Grafitronic være mulig å spare fra 200.000 kroner per år. Før Drupa 2005 satt Lüscher verdensrekord i eksponering av 8- og 16-opp termoplater med 44 8-opp og 21 16-opp per time. – Med den nye Blu-ray teknologien kan Lüscher Xpose-maskinene eksponere minst like mange per time. På grunn av dette og fordi konvensjonelle offsetplater er så billige i forhold til termoplater, forventer vi at noen kunder vil skifte fra termo-laser til Blu-ray laser. Noen allerede installerte maskiner kan bygges om til den nye teknologien, men ikke alle. De nye maskinene som leveres med Blu-ray kan imidlertid senere bygges om til å kjøre med termo hvis kunden ønsker det, slutter Anders Josephsen fra Grafitronic.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *