Bakteriefjernende papir

Papir er en smittekilde for sykdom, og spesielt innenfor helseforetak, laboratorier og offentlige virksomheter kan det være ønskelig med et bakteriefritt papir. Derfor er det interessant å se at papirprodusenten Domtar er på banen med sitt første antibakterielle kontorpapir. I første omgang finnes det kun for det nordamerikanske markedet, men vi antar at det etter hvert også vil kunne fjerne «europeiske bakterier». Det nye papiret er bestrøket med et sølvbelegg som beskytter mot bakterier, lukt, mugg og fukt. De beskyttende egenskapene beholdes også etter utskrift, og papiret kan benyttes i både blekk- og laserskrivere.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: