Ny KBA-valse skal stoppe fargeoppsamling

PUBLISERT: 13 april 2007
OPPDATERT: 13 april

Fargeoppsamling i rotasjonstrykk er et problem for mange trykkerier. Den økende automatiseringsgraden for prosesser som plateskift, reduserer adkomsten til trykkverk og andre komponenter, noe som i sin tur øker behovet for rengjøring. Derfor har KBA sammen med Felix Böttcher utviklet en fargeoverføringsvalse med en spesiell overflatestruktur som tømmer filmvalsen for farge mer effektivt. Det sørger for at fargeoverføringen til filmvalsen blir mindre, noe som reduserer fargemengden og følgelig også rengjøringsbehovet. Konseptet heter Spraylo og er tilgjengelig for KBAs Compacta-presser, både installerte og selvfølgelig for nye systemer. – Jo raskere pressen går, desto mer farge samles opp, sier Håkan Rundén, KBAs nordiske salgssjef for rotasjon. Om ikke pressen rengjøres, samler det seg opp farge som igjen kan klumpe seg og falle ned på papirbanen og forårsake papirbrudd. Når vi nå kan forebygge dette, betyr det en stor gevinst for produksjonsbedriftene.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324