Ny KBA-valse skal stoppe fargeoppsamling

Fargeoppsamling i rotasjonstrykk er et problem for mange trykkerier. Den økende automatiseringsgraden for prosesser som plateskift, reduserer adkomsten til trykkverk og andre komponenter, noe som i sin tur øker behovet for rengjøring. Derfor har KBA sammen med Felix Böttcher utviklet en fargeoverføringsvalse med en spesiell overflatestruktur som tømmer filmvalsen for farge mer effektivt. Det sørger for at fargeoverføringen til filmvalsen blir mindre, noe som reduserer fargemengden og følgelig også rengjøringsbehovet. Konseptet heter Spraylo og er tilgjengelig for KBAs Compacta-presser, både installerte og selvfølgelig for nye systemer. – Jo raskere pressen går, desto mer farge samles opp, sier Håkan Rundén, KBAs nordiske salgssjef for rotasjon. Om ikke pressen rengjøres, samler det seg opp farge som igjen kan klumpe seg og falle ned på papirbanen og forårsake papirbrudd. Når vi nå kan forebygge dette, betyr det en stor gevinst for produksjonsbedriftene.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *