Korrektur på ny måte

PUBLISERT: 18 april 2007
OPPDATERT: 18 april

Wealledit fra Layout Wire er et nytt verktøy for håndtering av korrekturprosessen i grafisk produksjon. Den vanligste metoden for korrektur i dag er digitale gule lapper i pdf-filene. Et slikt system krever både en korrekturleser og en grafiker. Wealledit gjør det mulig for korrekturleseren å selv utføre tekstendringer og ferdiggjøre pdf-filen. Dermed reduseres arbeidsmengden for grafikeren, samt at misforståelser kan unngås. Når flere medarbeidere arbeider online mot en felles database, kan alle korrekturlesere holde orden på den siste tekstversjonen og også se historikken bak dokumentet, det vil si hvor mange korrekturrunder den har gjennomgått, hvor mange filversjoner som finnes og så videre. Wealledit kan også benyttes ved oversettelser. En lenke til dokumentet som skal oversettes sendes til oversetteren som dermed får tilgang til systemet direkte. Og siden oversetteren benytter metoden «fit to copy», ser han teksten slik den vil se ut i sluttversjonen. Wealledit har støtte for Adobe CS1, CS2 og CS3.

Les videre

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Siste nytt

Styrker seg med mer effektiv arkpresse

ETN Grafisk har en stor produksjon av personaliserte trykksaker til begravelser. Et oppdrag som krever en stabil og pålitelig maskinpark. Nylig byttet trykkeriet i Skien ut en av sine tre Ricoh-linjer med den nye Pro C9500-modellen som ble sluppet i fjor høst.
ETN Ricoh 3

Canon på Drupa: "En arena for å stake ut en ny kurs"

Canon Norge kommer til å ha ansatte på stedet under alle messedager. Sign&Print spurte Magnus Blegen, direktør for produksjon, om forventningene til årets Drupa.
Til Canon - del 1

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280