Korrektur på ny måte

Wealledit fra Layout Wire er et nytt verktøy for håndtering av korrekturprosessen i grafisk produksjon. Den vanligste metoden for korrektur i dag er digitale gule lapper i pdf-filene. Et slikt system krever både en korrekturleser og en grafiker. Wealledit gjør det mulig for korrekturleseren å selv utføre tekstendringer og ferdiggjøre pdf-filen. Dermed reduseres arbeidsmengden for grafikeren, samt at misforståelser kan unngås. Når flere medarbeidere arbeider online mot en felles database, kan alle korrekturlesere holde orden på den siste tekstversjonen og også se historikken bak dokumentet, det vil si hvor mange korrekturrunder den har gjennomgått, hvor mange filversjoner som finnes og så videre. Wealledit kan også benyttes ved oversettelser. En lenke til dokumentet som skal oversettes sendes til oversetteren som dermed får tilgang til systemet direkte. Og siden oversetteren benytter metoden «fit to copy», ser han teksten slik den vil se ut i sluttversjonen. Wealledit har støtte for Adobe CS1, CS2 og CS3.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *