Korrektur på ny måte

Wealledit fra Layout Wire er et nytt verktøy for håndtering av korrekturprosessen i grafisk produksjon. Den vanligste metoden for korrektur i dag er digitale gule lapper i pdf-filene. Et slikt system krever både en korrekturleser og en grafiker. Wealledit gjør det mulig for korrekturleseren å selv utføre tekstendringer og ferdiggjøre pdf-filen. Dermed reduseres arbeidsmengden for grafikeren, samt at misforståelser kan unngås. Når flere medarbeidere arbeider online mot en felles database, kan alle korrekturlesere holde orden på den siste tekstversjonen og også se historikken bak dokumentet, det vil si hvor mange korrekturrunder den har gjennomgått, hvor mange filversjoner som finnes og så videre. Wealledit kan også benyttes ved oversettelser. En lenke til dokumentet som skal oversettes sendes til oversetteren som dermed får tilgang til systemet direkte. Og siden oversetteren benytter metoden «fit to copy», ser han teksten slik den vil se ut i sluttversjonen. Wealledit har støtte for Adobe CS1, CS2 og CS3.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: