Korrektur på ny måte

Wealledit fra Layout Wire er et nytt verktøy for håndtering av korrekturprosessen i grafisk produksjon. Den vanligste metoden for korrektur i dag er digitale gule lapper i pdf-filene. Et slikt system krever både en korrekturleser og en grafiker. Wealledit gjør det mulig for korrekturleseren å selv utføre tekstendringer og ferdiggjøre pdf-filen. Dermed reduseres arbeidsmengden for grafikeren, samt at misforståelser kan unngås. Når flere medarbeidere arbeider online mot en felles database, kan alle korrekturlesere holde orden på den siste tekstversjonen og også se historikken bak dokumentet, det vil si hvor mange korrekturrunder den har gjennomgått, hvor mange filversjoner som finnes og så videre. Wealledit kan også benyttes ved oversettelser. En lenke til dokumentet som skal oversettes sendes til oversetteren som dermed får tilgang til systemet direkte. Og siden oversetteren benytter metoden «fit to copy», ser han teksten slik den vil se ut i sluttversjonen. Wealledit har støtte for Adobe CS1, CS2 og CS3.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: