Digitalt fargetrykk selger godt

Digitale fargetrykkmaskiner med relativt lav hastighet selger godt både her hjemme og i resten av Europa. Canon opplyser at deres digitale fargemaskin imagePRESS C1er solgt i nærmere ett tusen maskiner i Europa, og at det norske markedet står for nærmere 50 av disse. Og det på under et halvt år. ImagePRESS C1 leverer 14 sider per minutt med en oppløsning på 1200 ppt. Maskinen leveres med en server som er utviklet i samarbeid med EFI. Kundene benytter den blant annet til korrekturtrykk, småopplag, hurtigproduksjon samt til trykking med variable data. Canon opplyser at spesielt prøvetrykk og små opplag har vært viktige suksessfaktorer for imagePRESS C1. Selskapet opplever i dag størst etterspørsel fra reklamebyråer, interntrykkerier og copyshops, samt fra grafisk bransje. – Salget av imagePRESS C1 har innfridd våre mål på kort tid, og etterspørselen er stadig økende. imagePRESS understreker vårt engasjement innen grafisk bransje, og er allerede blitt synonymt med et kvalitetsnivå som man ikke tidligere har hatt for denne typen utstyr. imagePRESS C1 setter en ny standard for bildekvalitet og konsistens i denne klassen, sier produktsjef Bjørn Frantsen hos Canon Norge. Han forteller videre at mange av Canons kunder ser på imagePRESS C1 som en nøkkel til den større imagePRESS C7000VP, i større grad rettet mot høyvolum og kvalitetsmarkedet. – imagePRESS C1 har mange av de samme funksjonene som imagePRESS C7000VP, og leverer trykk som kan sammenlignes med offset. Det faktum at imagePRESS C1 har så mange bruksområder åpner for nye markeder, legger Frantsen til. imagePRESS C1’s Server Q1 har en rekke funksjoner som er utviklet for grafisk produksjon, deriblant en dedikert fargestyringsløsning som er utviklet av X-Rite. Canons forbindelse med X-Rite understreker igjen engasjementet når det gjelder å kunne levere kraftige løsninger til grafisk bransje.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: