Digitalt fargetrykk selger godt

PUBLISERT: 23 april 2007
OPPDATERT: 23 april

Digitale fargetrykkmaskiner med relativt lav hastighet selger godt både her hjemme og i resten av Europa. Canon opplyser at deres digitale fargemaskin imagePRESS C1er solgt i nærmere ett tusen maskiner i Europa, og at det norske markedet står for nærmere 50 av disse. Og det på under et halvt år. ImagePRESS C1 leverer 14 sider per minutt med en oppløsning på 1200 ppt. Maskinen leveres med en server som er utviklet i samarbeid med EFI. Kundene benytter den blant annet til korrekturtrykk, småopplag, hurtigproduksjon samt til trykking med variable data. Canon opplyser at spesielt prøvetrykk og små opplag har vært viktige suksessfaktorer for imagePRESS C1. Selskapet opplever i dag størst etterspørsel fra reklamebyråer, interntrykkerier og copyshops, samt fra grafisk bransje. – Salget av imagePRESS C1 har innfridd våre mål på kort tid, og etterspørselen er stadig økende. imagePRESS understreker vårt engasjement innen grafisk bransje, og er allerede blitt synonymt med et kvalitetsnivå som man ikke tidligere har hatt for denne typen utstyr. imagePRESS C1 setter en ny standard for bildekvalitet og konsistens i denne klassen, sier produktsjef Bjørn Frantsen hos Canon Norge. Han forteller videre at mange av Canons kunder ser på imagePRESS C1 som en nøkkel til den større imagePRESS C7000VP, i større grad rettet mot høyvolum og kvalitetsmarkedet. – imagePRESS C1 har mange av de samme funksjonene som imagePRESS C7000VP, og leverer trykk som kan sammenlignes med offset. Det faktum at imagePRESS C1 har så mange bruksområder åpner for nye markeder, legger Frantsen til. imagePRESS C1’s Server Q1 har en rekke funksjoner som er utviklet for grafisk produksjon, deriblant en dedikert fargestyringsløsning som er utviklet av X-Rite. Canons forbindelse med X-Rite understreker igjen engasjementet når det gjelder å kunne levere kraftige løsninger til grafisk bransje.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag