Digitalt fargetrykk selger godt

PUBLISERT: 23 april 2007
OPPDATERT: 23 april

Digitale fargetrykkmaskiner med relativt lav hastighet selger godt både her hjemme og i resten av Europa. Canon opplyser at deres digitale fargemaskin imagePRESS C1er solgt i nærmere ett tusen maskiner i Europa, og at det norske markedet står for nærmere 50 av disse. Og det på under et halvt år. ImagePRESS C1 leverer 14 sider per minutt med en oppløsning på 1200 ppt. Maskinen leveres med en server som er utviklet i samarbeid med EFI. Kundene benytter den blant annet til korrekturtrykk, småopplag, hurtigproduksjon samt til trykking med variable data. Canon opplyser at spesielt prøvetrykk og små opplag har vært viktige suksessfaktorer for imagePRESS C1. Selskapet opplever i dag størst etterspørsel fra reklamebyråer, interntrykkerier og copyshops, samt fra grafisk bransje. – Salget av imagePRESS C1 har innfridd våre mål på kort tid, og etterspørselen er stadig økende. imagePRESS understreker vårt engasjement innen grafisk bransje, og er allerede blitt synonymt med et kvalitetsnivå som man ikke tidligere har hatt for denne typen utstyr. imagePRESS C1 setter en ny standard for bildekvalitet og konsistens i denne klassen, sier produktsjef Bjørn Frantsen hos Canon Norge. Han forteller videre at mange av Canons kunder ser på imagePRESS C1 som en nøkkel til den større imagePRESS C7000VP, i større grad rettet mot høyvolum og kvalitetsmarkedet. – imagePRESS C1 har mange av de samme funksjonene som imagePRESS C7000VP, og leverer trykk som kan sammenlignes med offset. Det faktum at imagePRESS C1 har så mange bruksområder åpner for nye markeder, legger Frantsen til. imagePRESS C1’s Server Q1 har en rekke funksjoner som er utviklet for grafisk produksjon, deriblant en dedikert fargestyringsløsning som er utviklet av X-Rite. Canons forbindelse med X-Rite understreker igjen engasjementet når det gjelder å kunne levere kraftige løsninger til grafisk bransje.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324