Ny avispresse i Mosjøen

PUBLISERT: 24 april 2007
OPPDATERT: 21 mars

For de trykkeriansatte ved NR1 Trykk i Mosjøen ble det dårlig med påskeferie. I stedet ble det jobbet kontinuerlig med å få en ny 40 siders avisrotasjonspresse i drift. Den produserer blant annet Helgeland Arbeiderblad, som nå får mulighet til å trykke med fire farger på samtlige avissider. Det betyr blant annet at de kan tilfredsstille annonsørene på en bedre måte enn tidligere. – Begrensningene i den gamle pressa på antall fargesider gjorde at vi ikke kunne levere et fullgodt produkt. Annonsørene etterspør farger, og nå blir det slutt på at vi må melde tilbake at alle fargesidene dessverre er fulle. Nå er det farger i hele avisen, sier salgssjef i Helgeland Arbeiderblad, Roy Lasse Leknes til avisens egen nettutgave. Ledelsen i Helgeland Arbeiderblad ser investeringen i et helgelandsperspektiv, og ser for seg at det nå blir trykking i Mosjøen i mange år fremover. Planen er videre at hele avisen skal få en ansiktsløfting til sommeren. Redaktør Are Andersen gleder seg over de nye fargemulighetene. – For leserne blir det en umiddelbar forbedring, blant annet ved at vi kan trykke en større avis på samme legg. I praksis betyr det færre innstikk, og en avis som blir lekrere og lettere å håndtere, uttaler han på Helgeland Arbeiderblads nettutgave.

Les videre

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Stor interesse for Brand Factory etter konkursen

Etter konkursen i Brand Factory Printhouse og Brand Factory Holding ser konkursbostyreren gode forutsetninger for å finne kjøpere til de to selskapene, alternativt deler av virksomheten. Prosessen forventes å være ferdig i løpet av desember måned.
Brand-Factory-1024x683

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo