Kontrollremser for digitale prøvetrykk

Sveitsiske System Brunner melder at en ny versjon av kontrollpakken Zebrastrip nå kan lastes ned kostnadsfritt. Proof Zebrastrip Eurostandard System Brunner skal ta spesielt hensyn til at forutsetningene som gjelder for digitale prøvetrykk ikke skiller seg fra dem som finnes innen offsettrykk; som fargepigment, toneverdier osv. Proof Zebrastrip inneholder felter for gråbalanse, primær- og sekundærfarger, samt hudtoner, tertiærfarger og fargemetning. Versjon A og B er kompakte utgaver av Proof Zebrastrip og egner seg for kontroll av såvel prøvetrykk som det endelige trykket. Versjon C er i hovedsak beregnet på å kontrollere digitale prøvetrykk, og har færre men større fargefelter. Programvaren Proof Checker System Brunner måler prøvetrykkene og kontrollerer og vektlegger samsvaret ved hjelp av stjerner. Programmet bedømmer og vurderer 50 prosessrelaterte og kolorimetriske parametre som påvirker prøvetrykkets farger. Målingene kan utføres med vanlige spektrale måleverktøy.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: