Ny storformatmodell med fotokvalitet

PUBLISERT: 23 mai 2007
OPPDATERT: 23 mai

HP lanserer HP Designjet Z6100, en storformatskriver for de raskeste utskriftene. Den kan skrive ut mer enn 100 kvadratmeter i timen på vanlig papir, og 23 kvadratmeter i timen på blankt papir i fotokvalitet. Funksjonen Optical Media Advance skal forbedre papirmatingen. Anders Østerberg, markedsansvarlig for storformatskrivere hos HP Sverige, forklarer hvordan: – Striper i utskriftene har lenge vært et problem når man skriver ut i høy hastighet. HP Designjet Z6100 benytter den nye Optical Media Advance-sensoren for å tilpasse seg strukturen og måle papirfremtrekket med en nøyaktighet som et mekanisk fremtrekk aldri kan gi. På den måten kan man redusere disse stripene betydelig og skrive ut med fotokvalitet i høy hastighet. De nye skriverne kan også fôres med mer papir enn tidligere, ved å håndtere såkalte jumboruller med 175 meter med halvblank eller blank overflate. I tillegg er de utstyrt med teknologien HP Dream Color, som innebærer at et innebygd spektrofotometre registrerer hvilket papir maskinen er ladet med, og tilpasser de forhåndsinstallerte ICC-profilene eller fremstiller nye i henhold til dette. Skriverne leveres i to ulike modeller, 1067 mm og 1524 mm, og finnes tilgjengelig fra 1 juni. Prisen forventes å ligge i størrelsesorden 100.000 kroner.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Fullt "trøkk" hos Flisa Trykkeri

Siden 2002 har Flisa Trykkeri hatt "itte akkurat urbant" som slagord. For hvem sa at et vellykket trykkeri ikke kan drives i Bygde-Norge? Flisa Trykkeri er et godt eksempel på dette og flyttet nylig til ti ganger så store lokaler.
Storformat

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682