Ny storformatmodell med fotokvalitet

HP lanserer HP Designjet Z6100, en storformatskriver for de raskeste utskriftene. Den kan skrive ut mer enn 100 kvadratmeter i timen på vanlig papir, og 23 kvadratmeter i timen på blankt papir i fotokvalitet. Funksjonen Optical Media Advance skal forbedre papirmatingen. Anders Østerberg, markedsansvarlig for storformatskrivere hos HP Sverige, forklarer hvordan: – Striper i utskriftene har lenge vært et problem når man skriver ut i høy hastighet. HP Designjet Z6100 benytter den nye Optical Media Advance-sensoren for å tilpasse seg strukturen og måle papirfremtrekket med en nøyaktighet som et mekanisk fremtrekk aldri kan gi. På den måten kan man redusere disse stripene betydelig og skrive ut med fotokvalitet i høy hastighet. De nye skriverne kan også fôres med mer papir enn tidligere, ved å håndtere såkalte jumboruller med 175 meter med halvblank eller blank overflate. I tillegg er de utstyrt med teknologien HP Dream Color, som innebærer at et innebygd spektrofotometre registrerer hvilket papir maskinen er ladet med, og tilpasser de forhåndsinstallerte ICC-profilene eller fremstiller nye i henhold til dette. Skriverne leveres i to ulike modeller, 1067 mm og 1524 mm, og finnes tilgjengelig fra 1 juni. Prisen forventes å ligge i størrelsesorden 100.000 kroner.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *