Ny storformatmodell med fotokvalitet

PUBLISERT: 23 mai 2007
OPPDATERT: 23 mai

HP lanserer HP Designjet Z6100, en storformatskriver for de raskeste utskriftene. Den kan skrive ut mer enn 100 kvadratmeter i timen på vanlig papir, og 23 kvadratmeter i timen på blankt papir i fotokvalitet. Funksjonen Optical Media Advance skal forbedre papirmatingen. Anders Østerberg, markedsansvarlig for storformatskrivere hos HP Sverige, forklarer hvordan: – Striper i utskriftene har lenge vært et problem når man skriver ut i høy hastighet. HP Designjet Z6100 benytter den nye Optical Media Advance-sensoren for å tilpasse seg strukturen og måle papirfremtrekket med en nøyaktighet som et mekanisk fremtrekk aldri kan gi. På den måten kan man redusere disse stripene betydelig og skrive ut med fotokvalitet i høy hastighet. De nye skriverne kan også fôres med mer papir enn tidligere, ved å håndtere såkalte jumboruller med 175 meter med halvblank eller blank overflate. I tillegg er de utstyrt med teknologien HP Dream Color, som innebærer at et innebygd spektrofotometre registrerer hvilket papir maskinen er ladet med, og tilpasser de forhåndsinstallerte ICC-profilene eller fremstiller nye i henhold til dette. Skriverne leveres i to ulike modeller, 1067 mm og 1524 mm, og finnes tilgjengelig fra 1 juni. Prisen forventes å ligge i størrelsesorden 100.000 kroner.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676