Full fart med ferdiggjøring

Digitaltrykk er i skuddet, og ferdiggjøring er viktig for å lage et godt sluttprodukt. Mer enn 40 selskaper, de aller fleste av dem digitaltrykkerier, besøkte Kontur Document Systems bransjearrangement denne uken for å se nærmere på ferdiggjøringsløsninger. Kontur har spesialisert seg på løsninger for foliering, stift/fals, innbinding, adressering, rilling, laminering, firkantrygg med mer, spesielt for mindre volumer. – Løsningene våre er svært fleksible, og kan også benyttes når opplaget øker. Prisene på toner og annet forbruk er synkende, og derfor er digitaltrykk konkurransedyktig på større oppdrag enn før, sier Fredrik Thorsen i Kontur. I fjor omsatte selskapet for 11 millioner kroner i denne nisjen av markedet. Firkantrygg, eller Square Fold som det heter på nynorsk, har vært lukrativt for Kontur. Thorsen hevder de nå har online-løsninger for produksjonsmaskiner fra Canon, Xerox, Océ, Duplo, Horizon og Bourgh. Selskapet har i stor grad kopiert den svenske modellen, og det ser ut til at det fungerer godt. Foliering er et annet område som øker i omfang, der digitaltrykksaker kan gis en lakklignende overflate, med lavere startkostnader enn lakk. Under arrangementet var det stor interesse for folieringsløsningen fra Protopic.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: