Full fart med ferdiggjøring

PUBLISERT: 24 mai 2007
OPPDATERT: 21 mars

Digitaltrykk er i skuddet, og ferdiggjøring er viktig for å lage et godt sluttprodukt. Mer enn 40 selskaper, de aller fleste av dem digitaltrykkerier, besøkte Kontur Document Systems bransjearrangement denne uken for å se nærmere på ferdiggjøringsløsninger. Kontur har spesialisert seg på løsninger for foliering, stift/fals, innbinding, adressering, rilling, laminering, firkantrygg med mer, spesielt for mindre volumer. – Løsningene våre er svært fleksible, og kan også benyttes når opplaget øker. Prisene på toner og annet forbruk er synkende, og derfor er digitaltrykk konkurransedyktig på større oppdrag enn før, sier Fredrik Thorsen i Kontur. I fjor omsatte selskapet for 11 millioner kroner i denne nisjen av markedet. Firkantrygg, eller Square Fold som det heter på nynorsk, har vært lukrativt for Kontur. Thorsen hevder de nå har online-løsninger for produksjonsmaskiner fra Canon, Xerox, Océ, Duplo, Horizon og Bourgh. Selskapet har i stor grad kopiert den svenske modellen, og det ser ut til at det fungerer godt. Foliering er et annet område som øker i omfang, der digitaltrykksaker kan gis en lakklignende overflate, med lavere startkostnader enn lakk. Under arrangementet var det stor interesse for folieringsløsningen fra Protopic.

Les videre

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Stor interesse for Brand Factory etter konkursen

Etter konkursen i Brand Factory Printhouse og Brand Factory Holding ser konkursbostyreren gode forutsetninger for å finne kjøpere til de to selskapene, alternativt deler av virksomheten. Prosessen forventes å være ferdig i løpet av desember måned.
Brand-Factory-1024x683

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo