Full fart med ferdiggjøring

Digitaltrykk er i skuddet, og ferdiggjøring er viktig for å lage et godt sluttprodukt. Mer enn 40 selskaper, de aller fleste av dem digitaltrykkerier, besøkte Kontur Document Systems bransjearrangement denne uken for å se nærmere på ferdiggjøringsløsninger. Kontur har spesialisert seg på løsninger for foliering, stift/fals, innbinding, adressering, rilling, laminering, firkantrygg med mer, spesielt for mindre volumer. – Løsningene våre er svært fleksible, og kan også benyttes når opplaget øker. Prisene på toner og annet forbruk er synkende, og derfor er digitaltrykk konkurransedyktig på større oppdrag enn før, sier Fredrik Thorsen i Kontur. I fjor omsatte selskapet for 11 millioner kroner i denne nisjen av markedet. Firkantrygg, eller Square Fold som det heter på nynorsk, har vært lukrativt for Kontur. Thorsen hevder de nå har online-løsninger for produksjonsmaskiner fra Canon, Xerox, Océ, Duplo, Horizon og Bourgh. Selskapet har i stor grad kopiert den svenske modellen, og det ser ut til at det fungerer godt. Foliering er et annet område som øker i omfang, der digitaltrykksaker kan gis en lakklignende overflate, med lavere startkostnader enn lakk. Under arrangementet var det stor interesse for folieringsløsningen fra Protopic.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Konica Minolta: Emballasjetrykk i korte serier

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Flaggskipet for arkmatet tonerproduksjon i store volumer og en kompakt inkjetprinter for printing på emballasje av bølgepapp «on demand» i korte serier. Begge disse vil bli demonstrert i Konica Minoltas utstilling på Sign & Print Scandinavia.

Publisert av: