Fargesymposium ved Høgskolen i Gjøvik

Hvordan du skal få kamera, skanner, datamaskin og skriver til å bli noe mer enige om hvordan den samme fargen egentlig skal være, kan du lære mer om under Gjøvik Color Imaging Symposium 14. og 15. juni. Blant temaene er Digital Camera RAW profiling, Color management Workshop, utvikling av blekkskrivere og mye mer. – Farger er en sanseopplevelse, sier professor Jon Yngve Hardeberg ved HiG. – Derfor starter vi symposiet med grunnleggende kunnskap om hvordan synet fungerer, med foredrag av Alessandro Rizzi fra Universitetet i Milano og Arne Valberg fra NTNU. Symposiet er åpent for alle, og vil også passe for dem som ikke forsker på farger til daglig. Det meste er tilgjengelig for alle som har grunnleggende forståelse og interesse for bruken av Mac eller pc, skannere, skrivere og kameraer. Symposiet er satt sammen av forelesninger og ulike workshops. Ett av dem er gitt det mystiske navnet «Into the darkness – a phenomenal experience of light and colour» der alt foregår i et svart rom, og er en sanseopplevelse med lys, skygge, farger og fenomener. – Farger kan man måle fysisk, men dette må oppleves, mener han. Symposiet arrangeres i samarbeid med IGM (www.igm.no), som har sin fargestyringskonferanse 13. juni i Oslo. Mer om dette finner du på http://www.colorlab.no/gcis. Frist for påmelding er 1. juni.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: