Fargesymposium ved Høgskolen i Gjøvik

Hvordan du skal få kamera, skanner, datamaskin og skriver til å bli noe mer enige om hvordan den samme fargen egentlig skal være, kan du lære mer om under Gjøvik Color Imaging Symposium 14. og 15. juni. Blant temaene er Digital Camera RAW profiling, Color management Workshop, utvikling av blekkskrivere og mye mer. – Farger er en sanseopplevelse, sier professor Jon Yngve Hardeberg ved HiG. – Derfor starter vi symposiet med grunnleggende kunnskap om hvordan synet fungerer, med foredrag av Alessandro Rizzi fra Universitetet i Milano og Arne Valberg fra NTNU. Symposiet er åpent for alle, og vil også passe for dem som ikke forsker på farger til daglig. Det meste er tilgjengelig for alle som har grunnleggende forståelse og interesse for bruken av Mac eller pc, skannere, skrivere og kameraer. Symposiet er satt sammen av forelesninger og ulike workshops. Ett av dem er gitt det mystiske navnet «Into the darkness – a phenomenal experience of light and colour» der alt foregår i et svart rom, og er en sanseopplevelse med lys, skygge, farger og fenomener. – Farger kan man måle fysisk, men dette må oppleves, mener han. Symposiet arrangeres i samarbeid med IGM (www.igm.no), som har sin fargestyringskonferanse 13. juni i Oslo. Mer om dette finner du på http://www.colorlab.no/gcis. Frist for påmelding er 1. juni.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: