OKI med storformat laserskriver

PUBLISERT: 11 juni 2007
OPPDATERT: 11 juni

OKIs nye fargelaserskriver C8800 retter seg i første rekke mot grafiske designere. Den håndterer 15 fargeutskrifter eller 17 sort/hvittutskrifter i minuttet, i A3-format. Tilsvarende sifre for A4 er 26 respektive 32 sider. OKI understreker at skriveren er svært kompakt og også passer inn i mindre kontormiljøer. I følge en pressemelding er dette den minste skriveren i markedet med PCL/Postscript3, men det opplyses ikke om det finnes støtte for icc-profiler. AGI kontaktet Conny Sundin, produktsjef hos OKI Printing Solutions i Sverige, for å få svar på dette. Han svarer at den har støtte for icc-profiler og at det i kombinasjon med PCL/Postscript3 betyr at skriveren er velegnet for grafiske designere. OKI benytter High definition-toner der tonerpartiklene er svært små, samt sin egen ProQ2400-teknologi for å oppnå en høy utskriftskvalitet. ProQ2400-teknologien benytter energi fra LED-lys av ulik styrke for å fremstille hvert enkelt trykkpunkt for seg, og på den måten gi hvert punkt en unik mengde toner. I følge OKI skal dette gi høy skarphet, dybde, mettede farger og god detaljgjengivelse. Skriveren håndterer ulike medier som visittkort, cd-etiketter og 1,2 meter lange bannere i papirtykkelser opptil 200 g/kvm. OKI C8800 anslås å få en utsalgspris rundt 20.000 kroner.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik