Selger ferdiggjøring, kjøper digitaltrykk

PUBLISERT: 15 juni 2007
OPPDATERT: 21 mars

Lobo Media har solgt sin ferdiggjøringsavdeling til Grafisk Spiralisering AS. Lokalene fylles opp med kraftige digitaltrykkmaskiner. Lobo Medias ferdiggjøringsavdeling, inkludert samlestifter, limfreseutstyr, fals/stift og seks medarbeidere, overtas fra 1. juli av Grafisk Spiralisering AS. Der vil det hele inngå i et nytt selskap med navnet Oslo Limfres AS, eid av og lokalisert hos Grafisk Spiralisering på Furuset. Daglig leder i Grafisk Spiralisering, Kurt Rasmussen, sier til AGI at de først og fremst vil satse på limfresing av små opplag, opp til 4000 eksemplarer. – Det er stor kunnskap om limfresing som nå overtas, og vi ser for oss å benytte anledningen til å lære opp nye bokbindere på dette området, sier han. Avtalen innebærer at Oslo Limfres vil håndtere ferdiggjøringen av de fleste oppdragene fra Lobo Media. Forventet årlig omsetning i det nye selskapet er ca. 6 millioner kroner. Hos Lobo Media flytter nytt digitaltrykkutstyr inn i den tidligere ferdiggjøringsavdelingen. En Kodak Nexpress for fargeproduksjon og en Xerox Nuvera 288 for sort/hvitt-produksjon kommer på plass i løpet av sommeren, og daglig leder Arne Lie forteller at de spesielt vil satse på databasepublisering og produksjon med variable data. – Vi har høy kompetanse på xml og Adobe FrameMaker, og har allerede en stor oppdragsmengde som vi vil hente hjem til eget hus, eller flytte fra offset til digitaltrykk, forteller han. Bildet: Kurt Rasmussen (t.v.) og Grafisk Spiralisering kjøper ferdiggjøringsavdelingen til Arne Lie (t.h.) og Lobo Media. Seks medarbeidere blir med fra Økern til Furuset.

Les videre

Schibsted med nytt trykkeri i Vestby

Fredag 8. september åpnet Schibsted sitt nye trykkeri i Vestby. Trykkeriet er svært kompakt, og rommer bare 20 prosent av arealet til det gamle lokalet i Nydalen.
– Dette er et trykkeri for fremtiden, sier administrerende direktør i Schibsted Trykk, Bjarne Andersen.
schibsted1

Lover stabile papirpriser ut året

Papirprodusenten Sappi Europe kunngjør at de vil holde prisene på samme nivå resten av 2023.
paper-279007_1920-1024x767

Canon vestlandet får ny kundeansvarlig

Jon Larsen overtar etter Terje Eriksen, som etter 16 år som Business Developer og Account Manager i Professional Print teamet hos Canon, nå går over i pensjonisttilværelsen.
jon_larsen_canon

Nordens største grafiske messe åpner i september

Sign & Print Scandinavia-messen i Stockholm i september er den største grafiske messen i Norden. Her vil alle de største og mest relevante leverandørene vise sine løsninger for et stort publikum.
SPS_01

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small