Selger ferdiggjøring, kjøper digitaltrykk

Lobo Media har solgt sin ferdiggjøringsavdeling til Grafisk Spiralisering AS. Lokalene fylles opp med kraftige digitaltrykkmaskiner. Lobo Medias ferdiggjøringsavdeling, inkludert samlestifter, limfreseutstyr, fals/stift og seks medarbeidere, overtas fra 1. juli av Grafisk Spiralisering AS. Der vil det hele inngå i et nytt selskap med navnet Oslo Limfres AS, eid av og lokalisert hos Grafisk Spiralisering på Furuset. Daglig leder i Grafisk Spiralisering, Kurt Rasmussen, sier til AGI at de først og fremst vil satse på limfresing av små opplag, opp til 4000 eksemplarer. – Det er stor kunnskap om limfresing som nå overtas, og vi ser for oss å benytte anledningen til å lære opp nye bokbindere på dette området, sier han. Avtalen innebærer at Oslo Limfres vil håndtere ferdiggjøringen av de fleste oppdragene fra Lobo Media. Forventet årlig omsetning i det nye selskapet er ca. 6 millioner kroner. Hos Lobo Media flytter nytt digitaltrykkutstyr inn i den tidligere ferdiggjøringsavdelingen. En Kodak Nexpress for fargeproduksjon og en Xerox Nuvera 288 for sort/hvitt-produksjon kommer på plass i løpet av sommeren, og daglig leder Arne Lie forteller at de spesielt vil satse på databasepublisering og produksjon med variable data. – Vi har høy kompetanse på xml og Adobe FrameMaker, og har allerede en stor oppdragsmengde som vi vil hente hjem til eget hus, eller flytte fra offset til digitaltrykk, forteller han. Bildet: Kurt Rasmussen (t.v.) og Grafisk Spiralisering kjøper ferdiggjøringsavdelingen til Arne Lie (t.h.) og Lobo Media. Seks medarbeidere blir med fra Økern til Furuset.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: