Nytt gratisprogram for e-bøker

Med Digital Editions 1.0 lanserer Adobe et nytt gratisprogram for å lese pdf- og xml-filer. Det er utviklet spesielt for å lese e-bøker, digitale aviser og andre digitale publikasjoner. Digital Editions forbedrer leseopplevelsen på datamaskiner og tilbyr også nye forretningsmuligheter for forlag og utgivere. Ved hjelp av en ny eksportfunksjon i Indesign CS3 er det enklere å skape innhold som passer for Digital Editions. Adobe planlegger også å komme på banen med Digital Editions i versjoner for ulike mobile plattformer. Blant annet vil Sony bygge inn denne løsningen i sin Sony Reader-produktfamilie. Digital Editions støtter både pdf-formatet og xml-basert innhold. Digital Editions kan derfor brukes direkte til å lese de mer enn 150.000 titler som i øyeblikket er tilgjengelig elektronisk. Adobe Digital Editions 1.0 gir leseren innhold som automatisk tilpasser seg ulike skjermstørrelser, og støtter også Adobe Flash slik at det blir mulig å t integrere lyd og video. Digital Editions bygger på Adobes Flash Player-teknologi og opptar kun 3 MB diskplass. Den er integrert i Adobe Acrobat 8 og Adobe Reader 8. Programmet kan lastes ned gratis til Windows og Mac fra Adobes nettsider.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *