Ferske og kompetente fra HiG

PUBLISERT: 28 juni 2007
OPPDATERT: 21 mars

Torsdag 7. juni 2007 avholdt Høgskolen i Gjøvik avgangsutstilling for Bachelor i mediedesign og fremføring av hovedprosjekter for Bachelor i mediemanagement. Avgangsstudentene ved Mediedesign stilte ut praktiske designprosjekter som de har jobbet med i løpet av de tre studieårene ved skolen. Studiet Bachelor i mediedesign er en estetisk-kommunikativ utdanning innen visuell kommunikasjon med fokus på typografi og skrift og brukskvalitet i digitale medier. Ved uteksaminering har studentene en portefølje av praktiske designløsninger som bokdesign, tidsskriftdesign, webdesign, bedriftsprofilering og annet har studentene også hatt tekniske fag som multimedieproduksjon og fargestyring, samfunnsfag (som prosjektstyring, medierett og markedsføring) og humaniorafag som fotografihistorie, typografihistorie og designhistorie. Mediemanagement Avgangsstudentene ved Mediemanagement fremførte hovedprosjekter hvor mediebedrifter fra hele landet har vært eksterne oppdragsgivere. Studiet Bachelor i mediemanagement avløste forøvrig fire år siden HiGs grafiske ingeniørstudium for fire år siden, og inneholder tekniske mediefag som informasjons- og publiseringsteknologi, trykksaksproduksjon og multimedieproduksjon, økonomi- og ledelsesfag samt markedsføringsfag. Det ble også avholdt et velbesøkt mini-seminar om fargestyring og omvisning på høgskolens fargelaboratorium samme dag, får vi vite fra HiG. Bildet: Her studerer førsteamanuensis i fotografihistorie Roger Erlandsen mappen til avgangsstudent og nyslått Bachelor i Mediedesign ved Høgskolen i Gjøvik, Anna Hauge Nordnes.

Les videre

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Stor interesse for Brand Factory etter konkursen

Etter konkursen i Brand Factory Printhouse og Brand Factory Holding ser konkursbostyreren gode forutsetninger for å finne kjøpere til de to selskapene, alternativt deler av virksomheten. Prosessen forventes å være ferdig i løpet av desember måned.
Brand-Factory-1024x683

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo