Ny bok om skriftdesign

En ny, dansk grunnbok i skriftdesign, men nettopp tittelen «Skriftdesign» er kommet. Forfatter er Trine Rask, som blant annet har tegnet skriften «Brandts». Bokens første del er en gjennomgang av grunnprinsippene i arbeidet med å designe (eller betrakte) skrifter. Temaområder er form og konstruksjon, skriving og skrifttegning samt optikk. Bokens andre del tar for seg arbeidsprosessen og emner som manuell og digital bokstavtegning. Denne delen inneholder også flere eksempler på Trine Rasks egne og andre (danske) skriftdesigneres arbeid, og beskriver arbeidsprosessen. Boken er på 160 sider og er rikt illustrert.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: