Papiret kommuniserer

PUBLISERT: 7 august 2007
OPPDATERT: 7 august

Svenske forskere på avdelingen for skogsdrift under Mid Sweden University er i ferd med å utvikle fjerde generasjon papirprodukter som kan kommunisere med datamaskinen og løfte papiret inn i den digitale verdenen. ??– Vi kombinerer papir med trykte grafiske koder og benytter et elektrisk ledende trykkfølsomt blekk. Herfra sendes den digitale informasjonen innbakt i papiret ut via «trykte høyttalere», forklarer Mikael Gulliksson, prosjektleder for mediateknologien i forskningsprosjektet. ??Forskerne har utviklet et stort display for å demonstrere teknikken. Poenget med teknikken kan f.eks. være å markedsføre et nytt reisemål, som avspilles når mottageren berører reklamen. På forskernes hjemmeside ligger en video som viser teknikken demonstrert med et display påtrykt flere ulike musikk-albumer. Berører du det aktuelle albumet spilles musikken av. Forskerne sier det er lett å skifte ut musikkdisplayet når det kommer nye plateutgivelser som skal markedsføres. ??Den nye displayteknologien er billig og kombinerer bilder, lyd og tekst på en ny og miljøvennlig måte. Etter bruk kan displayet kastes som ikke-miljøfarlig avfall. ??En video af det store musikdisplayet kan du se på http://mkv.itm.miun.se/projekt/paperfour.

Les videre

Rigger seg for trykkerifremtiden med ny teknologi

Det lille, men store, Stavanger-baserte trykkeriet, Omega Trykk, har investert i ny trykkteknologi fra Canon for å være rigget for både nå- og fremtiden.
Daglig leder Erlend Bakken viser Anita Vistnes Bakken menyen i PRISMAsync

Xerox stopper produksjonen av iGen og Nuvera

Xerox er i ferd med å gjenoppfinne sin posisjon på markedet, skriver de i en pressemelding.
xerox_igen

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie