Papiret kommuniserer

Svenske forskere på avdelingen for skogsdrift under Mid Sweden University er i ferd med å utvikle fjerde generasjon papirprodukter som kan kommunisere med datamaskinen og løfte papiret inn i den digitale verdenen. ??– Vi kombinerer papir med trykte grafiske koder og benytter et elektrisk ledende trykkfølsomt blekk. Herfra sendes den digitale informasjonen innbakt i papiret ut via «trykte høyttalere», forklarer Mikael Gulliksson, prosjektleder for mediateknologien i forskningsprosjektet. ??Forskerne har utviklet et stort display for å demonstrere teknikken. Poenget med teknikken kan f.eks. være å markedsføre et nytt reisemål, som avspilles når mottageren berører reklamen. På forskernes hjemmeside ligger en video som viser teknikken demonstrert med et display påtrykt flere ulike musikk-albumer. Berører du det aktuelle albumet spilles musikken av. Forskerne sier det er lett å skifte ut musikkdisplayet når det kommer nye plateutgivelser som skal markedsføres. ??Den nye displayteknologien er billig og kombinerer bilder, lyd og tekst på en ny og miljøvennlig måte. Etter bruk kan displayet kastes som ikke-miljøfarlig avfall. ??En video af det store musikdisplayet kan du se på http://mkv.itm.miun.se/projekt/paperfour.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: