Papiret kommuniserer

Svenske forskere på avdelingen for skogsdrift under Mid Sweden University er i ferd med å utvikle fjerde generasjon papirprodukter som kan kommunisere med datamaskinen og løfte papiret inn i den digitale verdenen. ??– Vi kombinerer papir med trykte grafiske koder og benytter et elektrisk ledende trykkfølsomt blekk. Herfra sendes den digitale informasjonen innbakt i papiret ut via «trykte høyttalere», forklarer Mikael Gulliksson, prosjektleder for mediateknologien i forskningsprosjektet. ??Forskerne har utviklet et stort display for å demonstrere teknikken. Poenget med teknikken kan f.eks. være å markedsføre et nytt reisemål, som avspilles når mottageren berører reklamen. På forskernes hjemmeside ligger en video som viser teknikken demonstrert med et display påtrykt flere ulike musikk-albumer. Berører du det aktuelle albumet spilles musikken av. Forskerne sier det er lett å skifte ut musikkdisplayet når det kommer nye plateutgivelser som skal markedsføres. ??Den nye displayteknologien er billig og kombinerer bilder, lyd og tekst på en ny og miljøvennlig måte. Etter bruk kan displayet kastes som ikke-miljøfarlig avfall. ??En video af det store musikdisplayet kan du se på http://mkv.itm.miun.se/projekt/paperfour.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *