Papiret kommuniserer

PUBLISERT: 7 august 2007
OPPDATERT: 7 august

Svenske forskere på avdelingen for skogsdrift under Mid Sweden University er i ferd med å utvikle fjerde generasjon papirprodukter som kan kommunisere med datamaskinen og løfte papiret inn i den digitale verdenen. ??– Vi kombinerer papir med trykte grafiske koder og benytter et elektrisk ledende trykkfølsomt blekk. Herfra sendes den digitale informasjonen innbakt i papiret ut via «trykte høyttalere», forklarer Mikael Gulliksson, prosjektleder for mediateknologien i forskningsprosjektet. ??Forskerne har utviklet et stort display for å demonstrere teknikken. Poenget med teknikken kan f.eks. være å markedsføre et nytt reisemål, som avspilles når mottageren berører reklamen. På forskernes hjemmeside ligger en video som viser teknikken demonstrert med et display påtrykt flere ulike musikk-albumer. Berører du det aktuelle albumet spilles musikken av. Forskerne sier det er lett å skifte ut musikkdisplayet når det kommer nye plateutgivelser som skal markedsføres. ??Den nye displayteknologien er billig og kombinerer bilder, lyd og tekst på en ny og miljøvennlig måte. Etter bruk kan displayet kastes som ikke-miljøfarlig avfall. ??En video af det store musikdisplayet kan du se på http://mkv.itm.miun.se/projekt/paperfour.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo