Interpoleringsverktøy oppdateres

Onone melder at selskapets Photoshop-tillegg for interpolering av bilder, Genuine Fractals og Genuine Fractals Print Pro, har fått versjonsnummer 5.0 og blitt kompatibelt med CS3. Oppdateringen innebærer forbedret skalering, høyere ytelse, nytt grensesnitt og nye funksjoner. I følge selskapet kan man med den nye versjonen skalere bilder helt opp til 1000 prosent uten å tape bildekvalitet. Programmet har eksistert i ti år og er med Photoshop CS3 blitt såkalt Universal Binary, som i praksis betyr at man kan kjøre i full hastighet på alle Apples Intel- og Power PC-baserte maskiner. Den nye versjonen støtter også datamaskiner med flere prosessorer og aksellerasjonsteknikker, som fører til at skaleringen kan foregå opptil fem ganger raskere enn med tidligere versjoner. En annen nyhet er at skaleringen kan skje lagvis i Photoshop, slik at de ulike lagene ikke må slås sammen før interpoleringen utføres. Andre funksjoner er innebygd oppskarping, simulering av filmkorn og støtte for Photoshops funksjonsmakro. Genuine Fractals 5.0 har støtte for 8 og 16 bit samt gråskala, og Pro-versjonen støtter også fargerommene cmyk og lab. Onones produkter kan blant annet kjøpes gjennom Network Innovation og Scandinavian Photo.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: