Interpoleringsverktøy oppdateres

PUBLISERT: 16 august 2007
OPPDATERT: 16 august

Onone melder at selskapets Photoshop-tillegg for interpolering av bilder, Genuine Fractals og Genuine Fractals Print Pro, har fått versjonsnummer 5.0 og blitt kompatibelt med CS3. Oppdateringen innebærer forbedret skalering, høyere ytelse, nytt grensesnitt og nye funksjoner. I følge selskapet kan man med den nye versjonen skalere bilder helt opp til 1000 prosent uten å tape bildekvalitet. Programmet har eksistert i ti år og er med Photoshop CS3 blitt såkalt Universal Binary, som i praksis betyr at man kan kjøre i full hastighet på alle Apples Intel- og Power PC-baserte maskiner. Den nye versjonen støtter også datamaskiner med flere prosessorer og aksellerasjonsteknikker, som fører til at skaleringen kan foregå opptil fem ganger raskere enn med tidligere versjoner. En annen nyhet er at skaleringen kan skje lagvis i Photoshop, slik at de ulike lagene ikke må slås sammen før interpoleringen utføres. Andre funksjoner er innebygd oppskarping, simulering av filmkorn og støtte for Photoshops funksjonsmakro. Genuine Fractals 5.0 har støtte for 8 og 16 bit samt gråskala, og Pro-versjonen støtter også fargerommene cmyk og lab. Onones produkter kan blant annet kjøpes gjennom Network Innovation og Scandinavian Photo.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324