Ny UV-teknologi på transparente materialer

Contra Vision har utviklet et nytt system for utskrift av bilder på materialer som kun er synlige fra en side. Bildene kan gjengis på glass og andre transparente materialer, med det resultatet at trykket er synlig fra den ene siden og ikke fra den andre. Bruksområdene kan blant annet være visning på dører, leskur og showrom. Contra Vision Digital UV kan benyttes på samtlige Contra Vision-lisenser med så godt som alle tilgjengelige UV-skrivere med hvit farge. Riktignok uttaler oppfinneren av systemet, Roland Hill, at Incas Spyder 320 er den som egner seg best. Den nye teknikken fra Contra kan skrive ut på transparent film, som polyester, og stive materialer som glass og plast. Systemet fungerer ved at det legges et mønster, vanligvis linjer, over overflaten. Først bygges et transparent utskriftsmønster opp av sorte og deretter hvite linjer, hvoretter selve bildet skrives ut. Lys kan trenge gjennom de utskrevne linjene slik at overflaten blir gjennomsiktig fra (den sorte) baksiden, mens bildene siden blir synlig fra (den hvite) fremsiden. Nøkkelen til at alt skal fungere, er at utskriften av bildet legges nærmest perfekt ovenpå de sorte og hvite lagene.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *