Ny UV-teknologi på transparente materialer

PUBLISERT: 22 august 2007
OPPDATERT: 22 august

Contra Vision har utviklet et nytt system for utskrift av bilder på materialer som kun er synlige fra en side. Bildene kan gjengis på glass og andre transparente materialer, med det resultatet at trykket er synlig fra den ene siden og ikke fra den andre. Bruksområdene kan blant annet være visning på dører, leskur og showrom. Contra Vision Digital UV kan benyttes på samtlige Contra Vision-lisenser med så godt som alle tilgjengelige UV-skrivere med hvit farge. Riktignok uttaler oppfinneren av systemet, Roland Hill, at Incas Spyder 320 er den som egner seg best. Den nye teknikken fra Contra kan skrive ut på transparent film, som polyester, og stive materialer som glass og plast. Systemet fungerer ved at det legges et mønster, vanligvis linjer, over overflaten. Først bygges et transparent utskriftsmønster opp av sorte og deretter hvite linjer, hvoretter selve bildet skrives ut. Lys kan trenge gjennom de utskrevne linjene slik at overflaten blir gjennomsiktig fra (den sorte) baksiden, mens bildene siden blir synlig fra (den hvite) fremsiden. Nøkkelen til at alt skal fungere, er at utskriften av bildet legges nærmest perfekt ovenpå de sorte og hvite lagene.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324