Avansert søkemotor på gang fra Xerox

PUBLISERT: 30 august 2007
OPPDATERT: 30 august

Xerox melder at de planlegger å ta opp konkurransen med Google og andre søkemotorer. Søkeverktøyet FactSpotter skal være tilgjengelig i løpet av et år, med en spesiell språkfunksjon som er tilpasset hvordan vi tenker, snakker og stiller spørsmål. Xerox opplyser at språkfunksjonen bidrar til å trekke ut kun den viktigste informasjonen fra kildene, slik at man slipper å få opp en rekke irrelevante treff. I praksis skal det bety at mens tradisjonelle søkerverktøy viser hele dokumentet som inneholder søkeordet, vil FactSpotter kun vise de delene av teksten som inneholder relevant informasjon om søkeordet. FactSpotter viser også nøyaktig hvor søkeordet finnes i teksten, slik at man slipper å lese gjennom alt. Det høres vel og bra ut, men når selskapet opplyser at verktøyet blir tilgengelig i løpet av ett år, må vi nok satse på de søkemotorene vi har i en stund til. Intensjonene til Xerox er det derimot lite å utsette på. – Enkelt fortalt er dette en intelligent browser som blant annet gjør det mulig å stille spørsmål for å finne informasjon, i stedet for å oppgi nøkkelord slik det er i dag, forklarer Jon Dahl, direktør for Xerox Global Services i Norge. At behovet er der, er det liten tvil om. I informasjonsjungelen er det stadig behov for bedre verktøy for å finne ”nålen i høystakken”. Xerox har tro på at FactSpotter vil representere en forbedring i dette markedet. – Først og fremst fordi det gjør søkene enklere å administrere og mer nøyaktige, noe som i sin tur gjør arbeidsdagen mer effektiv, sier Dahl. I tillegg finnes det en innholdsfunksjon. Det betyr at man kan finne områder i teksten med samme betydning som det man leter etter. FactSpotter vet for eksempel at ”Paris’ høyeste bygning” refererer til Eiffeltårnet. Xerox forteller at hemmeligheten bak det nye verktøyet er en avansert, lingvistisk søkemotor som analyserer ord, setninger og betydninger, kombinert med et brukervennlig grensesnitt. Det gjør det lett for ikke-eksperter å gjøre gode søk, kun ved hjelp av sin naturlige dagligtale. Søkerverktøyet er spesielt nyttig for dataintensive arbeidsmiljøer. Eksempler er bedrifter som jobber med risikostyring, farmasøytisk forskning, sensitiv informasjon og svindelsaker. Grunnen er at FactSpotter reduserer antall søk betraktelig og gjør treffene mer relevante, noe som også påvirker effektiviteten på arbeidsplassen.

Les videre

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Hexis nye programvare for skjæring tilgjengeliggjøres på markedet

Nå er Hexis egenutviklede programvare for kutting av selvklebende beskyttelsesfilm tilgjengelig for kundene. Matmak gjør det enkelt å forhåndskutte deler i selskapets Bodyfence-sortiment.
Joachim-Wallgren-1024x768

Utgir verktøy for interaktivt folieringsdesign

Den ble forhåndsvist på Sign&Print Scandinavia i september og er nå bredt lansert på markedet. Spandex nye tjeneste Zeno for visualisering av bildesign og bilfoliering.
Zeno-webb-1024x683

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo