Diode-platesetter for 6-opp fra Punch Graphix

Punch Graphix lanserte på Graph Expo sin nye basysPrint UV-Setter 656 for helautomatisk UV-eksponering med dioder. UV-Setter 656 eksponerer UV-følsomme plater for 6-opp for høykvalitetstrykksaker. Den nye UV-Setter 656 er i følge produsenten anvendelig for et bredt spekter av bruksområder. Som en helautomatisk enhet er den i stand til å håndtere plateformer opp til 690 x 980 mm, og er velegnet for bokproduksjon og reklametrykksaker, samt for rotasjonsmarkedet. Eksponeringsteknologien DSI³, med en kombinasjon av fiolette dioder, og eksponeringshodet til basysPrint, skal sørge for at eksponeringshastigheten dobles. DSI3 teknikken benytter lysstyrken fra ulike dioder som er installert på utsiden av eksponeringshodet. Konseptet er modulært oppbygget, slik at UV-Setter 656 kan tilpasses til ulike behov og ønsker hos kundene. Dette gir også gode oppgraderingsmuligheter senere. I standardkonfigurasjonen benyttes det kassetter for 250 plater med opptil 0.3 mm tykkelse. Dermed skal det være mulig å produsere større platemengder uten vesentlig tilsyn. Produsenten opplyser at punktvariasjonen over platen ikke skal overstige +/-2%. Ved å benytte plater som tåler store opplag, samt med lav bruk av alkalisk kjemi, er det også mulig å produsere svært miljøvennlig med UV-Setter 656.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: