Microsoft vil erstatte Jpeg

Microsoft har utviklet en plug-in for Photoshop som gir bildebehandlingsprogrammet støtte for bildeformatet HD Photo. HD Photo er lansert som en konkurrent til det kjente standardformatet jpeg. Allerede før sommeren lanserte Microsoft det nye formatet, som tidligere var kjent under navnet Windows Media Photo. Etter litt forsinkelser kommer nå altså plugin-moduler til Photoshop CS2 og CS3. HD Photo kan vise bilder med halve filstørrelsen sammenlignet med jpeg, uten at kvaliteten forringes. Modulen, som foreløpig er en betaversjon og kun tilgjengelig for Mac OS, kan lastes ned fra Microsofts nettsted.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: