Goe system med 2000 nye Pantone-farger

Pantone lanserer et nytt fargesystem for grafisk bruk, med betegnelsen Goe System. Systemet er det første nye siden selskapet lanserte Pantone Matching System for 45 år siden. Med 2058 nye Pantone-farger skal Goe system være bedre tilpasset det moderne høyteknologiske markedet. I tillegg til nye farger inneholder systemet verktøy og programvare for å forbedre fargehåndteringen. Det opprinnelige Pantone Matching System ble utviklet for å gi industrien en mulighet for å kommunisere med farger. – Det nye systemet skal, i likhet med det gamle, gi industrien en mulighet for å ta et skritt inn i fremtiden, uttaler Pantones administrerende direktør Richard Herbert. Pantone Goe System inkluderer Pantone Goe Guide og Pantone Goe Sticks, et sett med selvklebende bakside, samt en programvare for å fremstille fargepaletter som kan importeres i programmer, deles ut til medarbeidere eller lagres for fremtidige behov. Systemet er basert på en serie med 10 Pantone blandingsbaser og Pantone Clear, som allerede er klare for distribusjon. Pantone Goe Guide er et verktøy for valg og kommunikasjon av alle de 2058 fargene som Goe System inneholder. Hver side inneholder sju ulike farger med identifikasjonsnummer samt blandingsformel og RGB-verdier. For å unngå misforståelser har Goe-systemet et tredelt nummersystem, i motsetning til Matching System. Pantone Goe Sticks er en serie selvklebende fargechips med seks chips for hver farge. Goe Sticks inneholder også en Pantone palettplattform med et testområde for å eksperimentere med chipsen, og når en palett er ferdig kan den festes permanent på ett av 30 medfølgende pallettkort.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: