Nye storformatmodeller fra Roland

PUBLISERT: 5 oktober 2007
OPPDATERT: 5 oktober

Roland har utviklet tre nye Soljet Pro III storformatskrivere for formatene 74, 64 og 54 tommer. De nye modellene XJ-740, XJ-640 og XJ-540 benytter løsemiddelbasert blekk som skal være miljøvennlig. Bilder kan skrives ut i oppløsning 1400 x 1400 dpi med fargene cmyk+LcLm. Maksimal utskriftshastighet ligger mellom 40,1 og 42,6 kvadratmeter i timen, og dermed er dette Rolands hittil raskeste Soljet-skrivere. For å øke produksjonshastigheten ytterligere er det også integrert et tri-heater-system for å redusere tørketiden, og som tilleggsutstyr kan det leveres en blåsetørkeenhet. Samtidig som Roland oppdaterer Soljet-serien, sørger de også for å oppdatere Advancedjet-serien. Den nye Advancedjet AJ-740 benytter de samme seks fargene som Soljet. Skriveren skriver i 74 tommer bredde med en hastighet på 81 kvadratmeter i timen. Til forskjell fra Soljet skriver den ut 44 kvadratmeter i timen.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324