Rull plakatene sammen

PUBLISERT: 23 oktober 2007
OPPDATERT: 23 oktober

Ikke alltid så enkelt når stive plakater skal fraktes ut til butikker eller messer? De sammenrullbare plakatene Versamount er verdt en nærmere studie. Océs storformatavdeling (tidligere Thrane Printing Systems) venter seg mye av agenturet på Versamount, en idé fra New Zealand. Disse platene veier mindre enn tradisjonelle cappa-plater, men tåler likevel mer. De er tilgjengelig som opakhvite og transparente, og man kan velge om man vil trykke direkte på platene i en storformatskriver eller klebe opp plakater. I følge Océ egner de seg til både messevegger og butikkplakater. Standardformatet er 122 x 244 cm, og de kan rulles sammen den ene veien. Under Grafiske Dager på Oslo Kongressenter midt i oktober viste Océ både print direkte på platene med UV-plotter, og hvordan platene kan rulles sammen for transport. Knut Møller hos Océ venter seg mye av denne teknologien. – De koster litt mer enn tradisjonelle plater, men fordelene oppveier prisforskjellen. Mange bedrifter produserer plakater sentralt og frakter dem ut til butikker eller avdelinger. For disse betyr dette enklere håndtering og mindre risiko for skader på plakatene. Den grafiske kvaliteten er like høy som for tradisjonelle plakater, hevdet han.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik