Rull plakatene sammen

Ikke alltid så enkelt når stive plakater skal fraktes ut til butikker eller messer? De sammenrullbare plakatene Versamount er verdt en nærmere studie. Océs storformatavdeling (tidligere Thrane Printing Systems) venter seg mye av agenturet på Versamount, en idé fra New Zealand. Disse platene veier mindre enn tradisjonelle cappa-plater, men tåler likevel mer. De er tilgjengelig som opakhvite og transparente, og man kan velge om man vil trykke direkte på platene i en storformatskriver eller klebe opp plakater. I følge Océ egner de seg til både messevegger og butikkplakater. Standardformatet er 122 x 244 cm, og de kan rulles sammen den ene veien. Under Grafiske Dager på Oslo Kongressenter midt i oktober viste Océ både print direkte på platene med UV-plotter, og hvordan platene kan rulles sammen for transport. Knut Møller hos Océ venter seg mye av denne teknologien. – De koster litt mer enn tradisjonelle plater, men fordelene oppveier prisforskjellen. Mange bedrifter produserer plakater sentralt og frakter dem ut til butikker eller avdelinger. For disse betyr dette enklere håndtering og mindre risiko for skader på plakatene. Den grafiske kvaliteten er like høy som for tradisjonelle plakater, hevdet han.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Snart er det Sign, Print & Promotion – messe på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo. Hos Ricoh ser man frem til å endelig å møte kundene igjen etter pandemien. På standen er det tre maskiner som vil dele plassen. To av dem er fra storformatserien, mens den tredje er for printing.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: