Rull plakatene sammen

Ikke alltid så enkelt når stive plakater skal fraktes ut til butikker eller messer? De sammenrullbare plakatene Versamount er verdt en nærmere studie. Océs storformatavdeling (tidligere Thrane Printing Systems) venter seg mye av agenturet på Versamount, en idé fra New Zealand. Disse platene veier mindre enn tradisjonelle cappa-plater, men tåler likevel mer. De er tilgjengelig som opakhvite og transparente, og man kan velge om man vil trykke direkte på platene i en storformatskriver eller klebe opp plakater. I følge Océ egner de seg til både messevegger og butikkplakater. Standardformatet er 122 x 244 cm, og de kan rulles sammen den ene veien. Under Grafiske Dager på Oslo Kongressenter midt i oktober viste Océ både print direkte på platene med UV-plotter, og hvordan platene kan rulles sammen for transport. Knut Møller hos Océ venter seg mye av denne teknologien. – De koster litt mer enn tradisjonelle plater, men fordelene oppveier prisforskjellen. Mange bedrifter produserer plakater sentralt og frakter dem ut til butikker eller avdelinger. For disse betyr dette enklere håndtering og mindre risiko for skader på plakatene. Den grafiske kvaliteten er like høy som for tradisjonelle plakater, hevdet han.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg fokuserer på programvare i skyen

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg er nok mest kjent for sine store offsetmaskiner, men Heidelberg har vært i gang med strukturutvikling i flere år, dels utvidet produktspekteret med mindre, digitale trykkpresser, men også dreid selskapet i en ny retning med fokus på mer digitalisering og programvare. Møt dem på den danske Sign, Print & Pack-messen.

Publisert av: 

Plockmatic kjøper opp britisk leverandør av skjæresystemer

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Med oppkjøpet får Plockmatic-gruppen dermed inn en global leverandør av utstyr innen trykking og grafisk produksjon. Intecs produktspekter inkluderer en egen ColorCut-serie, som inkluderer skjærebord på inngangsnivå for storformatproduksjon. Selskapet tilbyr også Intec ColorFlare-serien av stasjonære og profesjonelle enheter for å forbedre både folie- og laminatutskrift. Når Intec nå blir en del av det svenskeide […]

Publisert av: