Rull plakatene sammen

Ikke alltid så enkelt når stive plakater skal fraktes ut til butikker eller messer? De sammenrullbare plakatene Versamount er verdt en nærmere studie. Océs storformatavdeling (tidligere Thrane Printing Systems) venter seg mye av agenturet på Versamount, en idé fra New Zealand. Disse platene veier mindre enn tradisjonelle cappa-plater, men tåler likevel mer. De er tilgjengelig som opakhvite og transparente, og man kan velge om man vil trykke direkte på platene i en storformatskriver eller klebe opp plakater. I følge Océ egner de seg til både messevegger og butikkplakater. Standardformatet er 122 x 244 cm, og de kan rulles sammen den ene veien. Under Grafiske Dager på Oslo Kongressenter midt i oktober viste Océ både print direkte på platene med UV-plotter, og hvordan platene kan rulles sammen for transport. Knut Møller hos Océ venter seg mye av denne teknologien. – De koster litt mer enn tradisjonelle plater, men fordelene oppveier prisforskjellen. Mange bedrifter produserer plakater sentralt og frakter dem ut til butikker eller avdelinger. For disse betyr dette enklere håndtering og mindre risiko for skader på plakatene. Den grafiske kvaliteten er like høy som for tradisjonelle plakater, hevdet han.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En stor del blir igjen hos Skipnes

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder / Skipnes

Skipnes Holding har solgt etikettdelen till Ettiketto. Men den tradisjonelle grafiske produksjonen, i Skipnes Kommunikasjon, blir igjen hos de gamle eierne og planlegges å vokse personalmessig med 25 prosent når Trondheimsfirmaet flytter inn i helt nybygde lokaler til sommeren.

Publisert av: