Rull plakatene sammen

PUBLISERT: 23 oktober 2007
OPPDATERT: 23 oktober

Ikke alltid så enkelt når stive plakater skal fraktes ut til butikker eller messer? De sammenrullbare plakatene Versamount er verdt en nærmere studie. Océs storformatavdeling (tidligere Thrane Printing Systems) venter seg mye av agenturet på Versamount, en idé fra New Zealand. Disse platene veier mindre enn tradisjonelle cappa-plater, men tåler likevel mer. De er tilgjengelig som opakhvite og transparente, og man kan velge om man vil trykke direkte på platene i en storformatskriver eller klebe opp plakater. I følge Océ egner de seg til både messevegger og butikkplakater. Standardformatet er 122 x 244 cm, og de kan rulles sammen den ene veien. Under Grafiske Dager på Oslo Kongressenter midt i oktober viste Océ både print direkte på platene med UV-plotter, og hvordan platene kan rulles sammen for transport. Knut Møller hos Océ venter seg mye av denne teknologien. – De koster litt mer enn tradisjonelle plater, men fordelene oppveier prisforskjellen. Mange bedrifter produserer plakater sentralt og frakter dem ut til butikker eller avdelinger. For disse betyr dette enklere håndtering og mindre risiko for skader på plakatene. Den grafiske kvaliteten er like høy som for tradisjonelle plakater, hevdet han.

Les videre

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

3x hurtigere DTF-print

Mimaki lanserte sin første DTF-skriver i april i år. Mindre enn et halvt år senere lanserer de etterfølgeren – TxF300-75 – som er tre ganger raskere.
mimaki-TxF300-150

Ny toner med opp til 60% gjenbruksmateriale

Xeikon introduserer Cheetah 3.0-versjonen av tonerprinterserien deres. Dette inkluderer den nye ECO-toneren som en viktig del.
eco-toner_xeikon

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small